Az angliai magyarságot is szavazásra buzdítja az Európai Parlament magyar képviselője 1

Külföldi magyarok által sokat olvasott lapokban és webes felületeken megjelentetett hirdetésben buzdítja szavazásra az elvándorolt magyarságot az MSZP európai parlamenti képviselője, Ujhelyi István. Azt mondja, azért fontos ez az „unortodox megoldás”, mert a magyar kormány minden lehetséges eszközzel igyekszik meggátolni, hogy a sok százezer kivándorolt magyar élni tudjon szavazati jogával. „Regisztrálj! Dönts! Szavazz!” – többek között ez a mottó a választási felhívásokon.

Az angliai magyarságot is szavazásra buzdítja az Európai Parlament magyar képviselője 3

Ujhelyi István megjegyezte: az Európai Parlament baloldali és liberális képviselőit is arra kérte, hogy országaikban segítsék a kinti magyaroknak szóló felhívás terjesztését.

„Számos EP-képviselő kollégám máris támogatásáról biztosította a kezdeményezést és a segítségükkel német, holland vagy épp brit platformokon és közösségi oldalakon fogják maguk is megosztani a felhívást – fogalmazott Ujhelyi, megjegyezve: – Ha már a kormányzat nem tájékoztatja őket és nem buzdítja őket a választáson való részvételre, akkor megteszem én.

Az Európai Parlament képviselője azt is kiemelte, hogy: a Fidesz láthatóan mindent megtesz azért, hogy a jelenlegi rendszer ellen a „lábukkal szavazó” tömegeket távol tartsa az urnáktól. Szerinte ezért korlátozták alkotmányellenes módon a szavazati jogukat azzal, hogy csak a nagykövetségeken és konzulátusokon adhatják majd le voksaikat, ez pedig sokaknak áthidalhatatlan logisztikai nehézséget okoz.

Az angliai magyarságot is szavazásra buzdítja az Európai Parlament magyar képviselője 4

„A kormány azzal is érdemben beavatkozik a választás kimenetelébe, hogy a határon túli kettős állampolgárok esetében – akik egyébként könnyített módon levélben szavazhatnak – államilag finanszírozott és támogatott módon voksolásra buzdító kampányokat szerveznek. Ez durva és nemzetietlen hozzáállás. A Londonban vagy Berlinben dolgozó magyarokat ezzel tulajdonképpen kizárják a nemzetből, de legalábbis másodrangú állampolgároknak minősítik le őket. Ez tűrhetetlen!” – nyilatkozta Ujhelyi István.

A közismert politikus azt is hozzátette, hogy: komoly eredmény, hogy a kivándorolt magyarok kérésére és velük együttműködve sikerült rászorítani a kormányt, hogy az angliai Manchesterben és a skóciai Edinburghban is még a választásokig új konzulátus nyíljon, így az ott élő nagyszámú magyar kolónia tagjainak nem kell több száz kilométert utazniuk Londonig, ha bele akarnak szólni a magyarországi választások kimenetelébe.

Az angliai magyarságot is szavazásra buzdítja az Európai Parlament magyar képviselője 5

A külföldön lakó, ugyanakkor magyar lakcímmel rendelkező százezrek közül jelenleg valamivel több mint háromezer ember kérte felvételét a külképviseleti névjegyzékbe. Ezt egyébként március 31-ig még megtehetik.

Az bizonyos, hogy a magyarországi állandó lakcím nélküli, szavazni kívánó külföldön élők már most jóval többen vannak mint négy évvel ezelőtt: akkor 193 ezer külhoni szerepelt a levélben szavazók jegyzékében, közülük 128,000 szavaztak akkor érvényesen, ebből 122 ezren a Fideszre. Mostanra már több mint 338,000 ember regisztrált és ez a szám a határidőig minden valószínűség szerint még tovább fog emelkedni.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra!   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után