„Nagy-Britannia lesz az egyik első ország, amely kimászik a Covid járványból” 1

Az egyik top szakértő szerint az Egyesült Királyság lesz az első országok egyike, amely kilábal a Covid-járványból. Kedden eközben 379-en haltak meg a koronavírus miatt a szigetországban, ami tavaly február óta a legmagasabb szám, viszont, ami jó hír, hogy a megbetegedések száma egyre csökken, és az elmúlt 24 órában már „csak” 120 821 fertőzöttet regisztráltak. Ez még mindig magas, de a 200 ezres értékekhez viszonyítva jelentős javulásnak mondható.

„Nagy-Britannia lesz az egyik első ország, amely kimászik a Covid járványból” 3

David Heymann professzor, a London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) munkatársa elmondta, hogy az Egyesült Királyságban kezdenek olyan jelek mutatkozni, amelyek arra engednek következtetni, hogy a járvány a végéhez közeledik. A Chatham House online tájékoztatóján azt mondta, hogy az Egyesült Királyság valószínűleg az egyik olyan ország jelenleg, ahol a legmagasabb a lakossági immunitás.

„Általában véve elmondható, hogy az általunk legjobban ismert, az északi féltekén lévő országok a járvány különböző szakaszaiban tartanak jelenleg. És valószínűleg az Egyesült Királyság van a legközelebb ahhoz, hogy kikerüljön a járványból, bár nem kizárt, hogy igazából már ki is lábalt a járványból…” – mondta a professzor.

„Ez azt jelenti, hogy magas az immunitás a betegség súlyos vagy halálos kimenetelű lefolyása ellen, ha valaki már kapott oltást, vagy újrafertőződés esetén, ha korábban már elkapta a vírust. Ez úgy tűnik, hogy kordában tartja a vírust és annak variánsait, és nem okoz súlyos betegségeket vagy halált azokban az országokban, ahol a lakosság immunitása magas. Megnéztem az ONS (Office for National Statistics) legutóbbi jelentését a lakosság immunitásával kapcsolatban, és a becslések szerint Angliában a lakosság körülbelül 95 százalékának, az Egyesült Királyság más részein pedig valamivel kevesebbnek van antitestje a Covid ellen, akár az oltásból, akár a betegségen való átesésből fakadólag. És ez az, ami segít kordában tartani a járványt, és hozzájárul ahhoz, hogy ez a betegség is egy kevésbé veszélyes dologgá váljon az életünkben.” – folytatta.

Az interjúban Heymann professzor gyorsan felhívta a figyelmet arra is, hogy a súlyos betegek többsége nem kapott koronavírus elleni védőoltást. “Ha valaki benéz az intenzív osztályokra, látni fogja, hogy sajnos ezeknek az embereknek a többsége nincs beoltva.”

A hétvégén egyébként az Omicron variánst a Covid-járvány „lehetséges első fénysugarának” titulálta az egyik járványügyi szakértő. Dr. Mike Tildesley, a Warwicki Egyetemről azt mondta, hogy az Omicron-változat fokozatosan egy hétköznapi betegséggé alakíthatja a Covidot (amivel a sima megfázáshoz hasonlóan együtt tud élni az emberiség), és azt is elmondta, remélhetőleg tavaszra jó irányt vehet végre a járványhelyzet alakulása.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után