A parlamentben élő adásban sírta el magát az egyik képviselő a Boris Johnson körüli lockdown bulis botrány közepette 1

Szívszorító pillanatnak lehettek tanúi a képviselők a brit parlamentben, amikor Jim Shannon parlamenti képviselő sírva fakadt, miközben kikérdezett egy tory minisztert a Downing Street-i partikról, amitől mostanában ismét hangos a média.

A parlamentben élő adásban sírta el magát az egyik képviselő a Boris Johnson körüli lockdown bulis botrány közepette 3

Az északír politikust elöntötték az érzelmek, miután elmondta, hogy az anyósa egyedül halt meg a járvány ideje alatt. Azt mondta az alsóházban tartott beszédében: „Észak-Írországban éppen a múlt héten értük el a 3000 halálesetet a Covid miatt. Beleértve az anyósomat is, aki egyedül halt meg.”

Mr. Shannon elcsukló hangon folytatta kérdését, majd elsírta magát, miután érthető módon, nem tudta kordában tartani az érzéseit eme szomorú tragédia kapcsán. Miután befejezte mondandóját, gyorsan elnézést kért a viselkedéséért.

Michael Ellis helyettesítette Boris Johnsont és meglehetősen dühös képviselőkkel kellett megbirkóznia. Ő csak annyit tudott mondani Shannonnak, hogy „sajnálja a hozzátartozója elvesztését”. A miniszterelnök úgy döntött, hogy nem válaszol személyesen az első lockdown alatt megrendezett állítólagos bulikkal kapcsolatos sürgős kérdésre.

Az ülésteremben a képviselők többen is azt kérdezgették, hogy „hol van?”, miközben Ellis úr előlépett Mr. Johnson helyett. Angela Rayner, a Munkáspárt helyettes vezetője magyarázatot követelt az állítólagos szabálysértő 2020 májusában megrendezett buli miatt, és hozzátette, hogy Johnson távolléte „magáért beszél”.

„Hihetetlenül kiábrándító, de ugyanakkor nem meglepő, hogy a miniszterelnök, akinek feltenném ezt a kérdést, nincs ma itt, annak ellenére, hogy nincs semmi hivatalos kötelezettsége. Azt hiszem, a távolléte mindent elmond, ahogy a médiában elhangzott megjegyzései is, a közvélemény már levonta a saját következtetéseit. Elfuthat, de nem elbújni úgysem tud.”

„A meghívást vagy 100 alkalmazottnak küldték szét a buliról, akik közül sokan a saját legszemélyesebb kinevezettjei voltak. Ezt előre megszervezték, tehát a kérdés, hogy a miniszterelnök úr tudott-e előre az eseményről, és adott-e rá engedélyt? És ha igen, akkor úgy gondolta-e, hogy ez az esemény megfelel az akkori korlátozásoknak és az iránymutatásoknak, és konzultáltak-e a tiszti főorvossal, mielőtt az esemény megtörtént?” – vonta kérdőre a miniszterelnököt Rayner.

A hírek szerint az eseményen, amiről egy email is kiszivárgott, amit vagy 100 embernek küldtek szét, végül kb. 40-en vettek részt.

A miniszterelnök nem sokkal később végül azt mondta, sajnálja, hogy egy Downing Street-i bulin részt vett a lockdown alatt, vagyis beismerte a dolgot de kitart amellett, hogy azt hitte „munkaügyben gyűlnek össze”. A körülötte gyűrűző botrányok miatt egyre többen és egyre hangosabban követelik Mr. Johnson lemondását, egyelőre sikertelenül.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után