Boris Johnson heteken belül be akarja szüntetni az ingyenesen elérhető gyorsteszteket 1

A legfrissebb hírek szerint Boris Johnson azt tervezi, hogy megszünteti az ingyenesen elérhető Covid gyorsteszteket. Az új javaslat értelmében az ingyenes tesztek csak az olyan „magas kockázatú helyszínek” számára lennének elérhetők, mint például a gondozóotthonok, kórházak és iskolák.

Boris Johnson heteken belül be akarja szüntetni az ingyenesen elérhető gyorsteszteket 3

Egy Whitehall-i forrás a következőt mondta a Sunday Timesnak: „Nem hiszem, hogy olyan időket élünk, ahol továbbra is ingyenesen osztogathatjuk a gyorsteszteket mindenkinek. Valószínűleg egy olyan forgatókönyvre térünk át, ahol kevesebb lesz a tesztelés, de lesz kapacitásunk arra, hogy szükség esetén fokozzuk a kiadott tesztek számát.”

Nicola Sturgeon tegnap este arra figyelmeztette a brit miniszterelnököt, hogy az ingyenes tesztek eltörlése „rettentő rossz döntés lenne”. „Kevés olyan dolgot tudok elképzelni, ami kevésbé lenne hasznos a Coviddal való együttélés szempontjából a későbbiekben.” – írta twitteren.

Wes Streeting árnyék-egészségügyi miniszter a következőket mondta a hír hallatán: „Ez egy rossz döntés lenne ráadásul rossz időben. A tesztelés elengedhetetlen a fertőzések kordában tartásához. A plusz költségek a családokat sújtanák pont egy olyan időszakban, amikor a megélhetési költségek drasztikus emelkedésével szembesülnek. Ez azt jelenti, hogy sok esetben az emberek egyszerűen nem fogják megvenni őket. Ez a döntés filléreskedés és ostobaság.”

A gyorsteszteket áprilisban tették mindenki számára elérhetővé Angliában, beleértve a tünetmentes embereket is. A kormány több mint 6 milliárd fontot költött a tömeges tesztelés mindenki számára elérhetővé tételére.

A Downing Street-i források „helytelennek” minősítették a kiszivárgott hírt, mondván, hogy túl korai lenne megmondani, mit hoz a jövő a gyorstesztek tekintetében. „Még nem hoztunk döntést a tesztelés jövőjével kapcsolatban, és még túl korai ezt megtenni, mivel az Omicron hullám közepén tartunk” – mondta egy Downing Street-i forrás a felröppent hírre reagálva.

Eközben Nagy-Britanniában szombaton újabb több, mint 150 ezer fertőzöttet regisztráltak és 313 ember veszítette életét a járvány miatt. Az Egyesült Államok, Brazília, India, Oroszország, Mexikó és Peru után az Egyesült Királyság a hetedik ország, ahol a Covid okozta halálesetek száma meghaladja a 150 000-et.

Annak ellenére ugyanakkor, hogy az Omicron variáns megjelenése után a fertőzések száma rekordszintet ért el, a kórházi betegfelvételek és a halálesetek száma szerencsére nem ugyanazt a pályát követték.

Dr. Mike Tildesley, a Scientific Pandemic Influenza Modeling Group tagja tegnap úgy fogalmazott, hogy az Omicron „talán az első fénysugár” a világjárvány kezdete óta, mondván, hogy a járvány idővel fokozatosan egyre kevesebb veszélyt jelenthet majd, beleértve a későbbiekben esetleg felbukkanó újabb variánsokat is és ez a betegség is valami olyasmivé alakulhat az emberek életében, mint egy sima megfázás.

Londonban eközben a város kerületeinek durván kétharmadában az új fertőzöttek száma már elkezdett csökkenő tendenciát mutatni, így egyre többen abban reménykednek, hogy az omicron hullám végre túl van a tetőpontján.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után