Mi ez az 1 milliárd fontos háztartás támogatás Nagy-Britanniában, és hogyan tudunk rá jelentkezni? 1

E heti mini költségvetésében Rishi Sunak, brit pénzügyminiszter új és frissített intézkedéseket mutatott be, hogy segítse az embereket a megélhetési költségek válságának kezelésében. Mr. Sunak mostani bejelentése a gazdaság helyzetével, valamint azon terveivel foglalkozott, hogy segítsen enyhíteni a növekvő infláció és a megugró energiaszámlák negatív hatását családok milliói számára, miközben az Egyesült Királyságban az 1950-es évek óta nem látott életszínvonal-esés van folyamatban.

Mi ez az 1 milliárd fontos háztartás támogatás Nagy-Britanniában, és hogyan tudunk rá jelentkezni? 3

A bejelentés egyik legfontosabb pontja az volt, hogy az 500 millió GBP-s háztartás-támogatási alapot megduplázzák, 1 milliárd fontra, hogy extra segítséget nyújtsanak a legkiszolgáltatottabb családoknak.

Mi az a Háztartás-támogatási Alap?

A Háztartás-támogatási Alapot tavaly szeptemberben hozták létre, mint támogatást a járvány hatásaiból lábadozó emberek támogatására, valamint az élelmiszer- és energiaszámlák emelkedése miatti sokkhatás kezelésére. „Az új Háztartás-támogatási Alap mentőövet biztosít azoknak, akiknek nagy a kockázata annak, hogy télen nehezen tudják kifizetni a számláikat, és tovább növeli a kormány által az emelkedő megélhetési költségek közepette nyújtott támogatást.” – magyarázta a pénzügyminiszter. A pénzt a helyi önkormányzatok kapták, majd a leginkább érintett háztartások között osztották szét. A helyi hatóságok saját belátásuk szerint döntenek a pályázók támogatásáról, így a kapott összegek háztartásonként a körülményektől függően változhatnak.

A legutóbbi nyilatkozatában Sunak kijelentette, hogy „a kormány áprilistól további 500 millió fontot biztosít a Háztartás-támogatási Alap számára a 2021 októbere óta már biztosított 500 millió fonton felül, így a teljes finanszírozás 1 milliárd fontra nőtt”. A helyi hatóságok áprilistól kapják majd meg a többletfinanszírozást, és a pénzügyminiszter szerint ezzel a kormány összesen „több mint 22 milliárd font értékű támogatást nyújt a 2022-23-as évben”.

Hogyan jelentkezhetek a támogatásért?

Az önkormányzatok egyénileg határozzák meg a jogosult pályázókra vonatkozó kritériumokat az adott területen fennálló speciális igények alapján. Például a londoni Enfield kerületben a támogatást az önkormányzat osztja szét, azonosítva a leginkább rászorulókat a birtokában lévő adatok alapján, míg a Birminghami önkormányzat megköveteli, hogy a pályázók egy értékelési folyamaton menjenek keresztül a jogosultság megállapításához.

A jelentkezés folyamata mindenesetre a helyi önkormányzat weboldalán kezdődik. További részletekért keresse mindenki a „Háztartás-támogatási Alap” (Household Support Fund) részt az adott önkormányzat honlapján. Mivel az alapot a megélhetési költségek okozta válság hatásainak enyhítésére tervezték, a kifizetések nem jelentenek jelentős összeget, egyes önkormányzatok csak 150–200 GBP-os készpénzes kifizetéseket osztanak szét családok közt a rezsi, az élelmiszer és a számlák fedezésére, tehát nem kell túl nagy dologra gondolni, de sokaknak ez is jól jön.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után