Mennyi pénzünkbe kerül egy zuhanyzás most, a megélhetési költségek emelkedése közepette Angliában 1

A megélhetési költségek gyors emelkedése miatt sok embernek kell okos módokat keresnie arra, hogy megtakarítson néhány értékes fontot. Sokan kíváncsiak most olyan dolgokra, hogy mennyibe is kerül a víz vízforralóval való felforralása, van-e olyan napszak amikor olcsóbb a mosás – vagy melyik készülékek költsége a legmagasabb készenléti üzemmódban.

Mennyi pénzünkbe kerül egy zuhanyzás most, a megélhetési költségek emelkedése közepette Angliában 3

A megélhetési költségek emelkedése az egész Egyesült Királyságban családok millióinál érezteti a hatását, és sokan keresik a módját, hogy a növekvő energiaszámlákat a lehető legalacsonyabb szinten tartsák. A rendszeres zuhanyozás a magunk tisztán tartása érdekében elengedhetetlen, és senkinek sem kellene spórolnia ezen. De azért csak úgy kíváncsiságból… itt van, hogy durván mennyibe is kerül lezuhanyozni.

Ennyibe kerül most egy átlagos zuhanyzás Angliában

Egy nagyjából 10 perces zuhanyzás közben kb. 150 liter vizet használunk el, és 5,76 kWh energiára van szükség annak felmelegítéséhez. A zuhanyzás energiaköltsége elsősorban attól függ, hogy gázkazánnal vagy elektromos fűtéssel rendelkezünk.

Ha valakinek gázkazánja van, az új árplafon 7,37 penny/kWh, így a zuhanyvíz fűtésének ára 44 pennyre emelkedik. Eközben az elektromos áram felső határa 28,34 pennyre emelkedett kWh-nként – és így akár 1,63 GBP-ba is kerülhet minden alkalom, amikor beállunk énekelgetni a zuhany alá.

Adjuk még ehhez hozzá az elhasznált víz költségét, amely a regionális szolgáltatótól függően változik. A Discover Water becslései szerint két liter víz a csapból körülbelül egyharmad pennybe kerül. Ez zuhanyzásonként alig 25 pennyt jelent. Összességében így egy 10 perces zuhany ára 69p és 1,88 GBP közötti összegbe kerül.

Hogyan csökkenthetjük a zuhanyzásra elköltött pénz összegét

Van néhány apró áldozat, amelyet meghozhatunk a zuhanyozás költségeinek csökkentése érdekében. Az Energy Saving Trust például azt javasolja, hogy a zuhanyozás elég ha négy percig tart, így akár évi 70 fontot takaríthatunk meg az energiaszámlánkon.

Ezenkívül a hideg zuhany választása – amelyről úgy gondolják, hogy számos előnnyel jár mind a testi, mind a mentális egészségre nézve – szintén pénzt takaríthat meg, bár érthető okokból ezt nem mindenki élvezi. Ha valaki különösen takarékos akar lenni, akkor a munkahelyén vagy az edzőteremben zuhanyzás is egy megoldás lehet a költségek csökkentésére. A nem zuhanyzásnak viszont még a gondolatát is felejtsük el 😊 minden kedves barátunk és munkatársunk és persze a saját érdekünkben is! Szép napot!     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után