Meghalt egy utas egy angliai repülőjáraton, amelynek kényszerleszállást kellett végrehajtania 1

A Jet2 légitársaság egyik Manchesterbe tartó járatának egyik utasa meghalt, miután a gép pilótája kényszerleszállást kényszerült végrehajtani.

Meghalt egy utas egy angliai repülőjáraton, amelynek kényszerleszállást kellett végrehajtania 3

A Teneriféről a Manchester repülőtérre tartó LS756-os számú járat tegnap este adott le vészjelzést, miután az egyik utasnak a gépen sürgős orvosi segítségre volt szüksége.

A szemtanúk elmondása szerint a szóban forgó utas, akiről úgy tudni, hogy egy nő, „hirtelen rosszul lett”. A gépet elterelték, és a cornwalli Newquay repülőtéren landolt az eredeti célállomás helyett, ahol egy mentőhelikopter és és egy mentőautó is várt rá, hogy megpróbálják megmenteni.

Egy utas, aki szintén ott tartózkodott a fedélzeten a Manchester Evening Newsnak így nyilatkozott: „Néhány órával a felszállás után egy férfi a mosdóhoz segített egy nőt, akivel vélhetően együtt utazott. Úgy tűnt, a nő elég rossz állapotban van, és szorongott.”

„A légiutas-kísérők beszélgettek velük, és egy ponton váratlanul le kellett fektetniük a nőt az ajtók elé, ahol az extra lábtérrel rendelkező ülések vannak. Megkérdezték tőle, hogy mennyire erős fájdalmai vannak, hogy továbbíthassák az információt a kapitánynak. Úgy tűnt, hirtelen nagyon rosszul lett. A légiutas-kísérő személyzet közleményt adott ki a történésekkel kapcsolatban és a fedélzeten tartózkodó egészségügyi alkalmazottakat megkérték, hogy amennyiben tudnak, jöjjenek és próbáljanak meg segíteni.”

„Aztán a gép hirtelen erőteljesen jobbra fordult, és onnantól egyértelmű volt, hogy valami nagy baj van, és azonnal le kell szállnunk. Sok ember láthatóan zaklatott és feszült volt a történtek miatt.”

A Jet2 munkatársai azon dolgoztak, hogy oxigént adjanak a nőnek aztán már szívmasszázzsal is próbálkoztak – tette hozzá a szemtanú.

A gépet Cornwall Newquay-nál megtankolták, majd újra felszállt, és este 10 óra körül szállt le Manchesterben.

A Jet2 a közleményében megerősítette, hogy a fedélzeten tartózkodó utas, aki rosszul lett, sajnos elhunyt, és köszönetet mondtak a fedélzeten tartózkodó személyzetnek, valamint az utasoknak, akik megpróbáltak rajta segíteni.

A légitársaság szóvivője elmondta: „Az LS756-os Teneriféről Manchesterbe tartó járat tegnap este a Cornwall Newquay repülőtéren kellett, hogy leszálljon egy orvosi ellátást igénylő utas miatt. Sajnos megerősíthetjük, hogy az illető sajnálatos módon elhunyt, az életét már nem tudták megmenteni. Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után