Meghalt egy 3 éves kislány Angliában, miután a csomagszállító cég sofőrje rátolatott, miközben ő kint játszott 1

Egy hároméves kislány meghalt Dél-Angliában, miután elgázolta egy Hermes sofőr, aki nem látta őt a holttérben tolatás közben – derült ki az ügy kapcsán indított nyomozás eredményeiből, amit nemrégiben hoztak nyilvánosságra.

Meghalt egy 3 éves kislány Angliában, miután a csomagszállító cég sofőrje rátolatott, miközben ő kint játszott 3

Milliee-Ann Rae McKellart tolatás közben elütötte a Mercedes Sprinter furgon, miközben nagymamája otthona előtt játszott Calne-ban, Wiltshire-ben 2021. március 3-án. A sofőr két kerékkel a járdán parkolt le a zsákutcában, hogy kézbesítse a csomagokat, majd a tükrök és a hátsó kamera ellenőrzése után hátrafelé indult. Milliee azonban nem volt látható, és végül a vezető oldali kerekek alá került, és „katasztrofális” sérüléseket szenvedett, amelyekbe nem sokkal később belehalt.

A swindoni bíróságon elhangzottak szerint a három éves gyermek jelentős koponyaalapi törést szenvedett. Emellett agyduzzanat, subarachnoidális és szubdurális vérzés is fellépett nála, továbbá többszörös medencetörést is elszenvedett. Milliee édesanyja, Tanzin Wells azt mondta, hogy a lánya más gyerekekkel rendszeresen játszott az utcán, és mindig megállt és szétnézett, amikor átkelt egy úton.

Az anya azt nyilatkozta, hogy a kerítésen lévő réseken keresztül figyelte lányát, miközben egy szomszéd házában volt. Azt mondta a rendőröknek, hogy Milliee a járdán állt abban a pillanatban, amikor elütötték. Jonathan Brooks rendőr őrmester, az ütközéseket vizsgáló igazságügyi egységhez rendelt tiszt azonban azt mondta, hogy véleménye szerint az ütközés pillanatában a kislány az úttesten állt. Brooks azt mondta, hogy az anya véleménye szerint nem láthatta pontosan, hogy hol állt a kislánya az ütközés pillanatában.

Megerősítette, hogy Milliee a sofőr holtterében volt – és nem láthatta a tükrök és a furgon hátsó kamerájának ellenőrzésekor. Brooks szerint a gyermek termete és 16 kilós súlya a furgon méretéhez és teljesítményéhez képest azt jelenti, hogy „nem valószínű, hogy a sofőr képes lehetett volna, észlelni ami történik”.

Hozzátette: „Az a véleményem, hogy fel sem foghatta, mi történik, amíg Milliee és a robogó [amelyben a kezében volt] a látóterébe nem került.”

Néhány pillanattal a tragikus incidens előtt Steven Hargreaves egy szomszéd érkezett meg a helyszínre. Azt mondta, Milliee megpróbált elmenni az útból, amikor a furgon elindult, de „nem volt rá esélye”.

Ian Singleton halottkém Milliee halálának okát közúti balesetként rögzítette. Megköszönte családjának, hogy részt vettek a vizsgálaton, és részvétét fejezte ki nekik. A wiltshire-i rendőrség korábban kiadott közleményében megerősítette, hogy a sofőr ellen nem indítanak eljárást az eset miatt.

A szóvivő ennyit mondott: „A calne-i ütközés körülményeinek vizsgálata, amelyben egy hároméves kislány sajnos meghalt, most befejeződött. A szakértők által vezetett alapos vizsgálatot lefolytatták, és egy aktát küldtek az ügyészségnek, amely arra a következtetésre jutott, hogy az érintett kisteherautó sofőrjével szemben nem történik további intézkedés.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után