Kettős gyilkosság Angliában: egy 4 gyermekes anyukát és párját kivégezték egy házban Huddersfieldben 1

A nyomozók gyilkossági ügyben nyomozást indítottak, miután két holttestet találtak egy huddersfieldi házban. A rendőröket hétfőn délelőtt tíz óra előtt hívták ki egy Harpe Inge-i otthonhoz.

Kettős gyilkosság Angliában: egy 4 gyermekes anyukát és párját kivégezték egy házban Huddersfieldben 3

A mentők a helyszínre megérkezve a házban egy férfit és egy nőt találtak, akiken több súlyos sérülést találtak, és mindkettőjüket a helyszínen halottnak nyilvánították. Marc Bowes nyomozófelügyelő azt mondta: „Ez egyértelműen egy rendkívül súlyos bűncselekmény volt, és megígérhetem a helyi lakosoknak, hogy teljes körű nyomozás folyik ennek a férfinak és nőnek a meggyilkolásával kapcsolatban. Átfogó vizsgálatokat folytatunk a helyszínen és Dalton körzetének más részein, miközben kivizsgáljuk és próbáljuk feltárni az incidens pontos körülményeit.”

A Huddersfieldben elkövetett kettős gyilkosság áldozatai mindketten kapcsolatba léptek a rendőrökkel a halálukat megelőző napokban – erősítette meg a rendőrségi felügyelet. A 27 éves Katie Higtont és a 25 éves Steven Harnettet egy huddersfieldi házban találták holtan hétfő reggel. A halálukat a feltételezések szerint valamilyen szúró-, vágófegyverrel ejtett sérülések okozták.

Kettős gyilkosság Angliában: egy 4 gyermekes anyukát és párját kivégezték egy házban Huddersfieldben 4

A nyugat-yorkshire-i rendőrség továbbra is őrizetben tartja Higton egy korábbi élettársát, a 34 éves Marcus Osbourne-t, akit most kétrendbeli gyilkossággal vádolnak. Az Independent Office for Police Conduct (IOPC) szerdán közölte, hogy kötelező vizsgálatot indítottak az ügy kapcsán, ami folyamatban van.

„Ez annak köszönhető, hogy a rendőrök a tragikus eset előtti napokban kapcsolatba kerültek mindkét áldozattal, és egy férfival, akit azóta a gyilkosságok elkövetésének gyanújával letartóztattak. Most értékeljük a rendelkezésre álló információkat, hogy meghatározzuk, milyen további intézkedésekre lehet szükség.” – nyilatkozta a szervezet egyik szóvivője.

A nyugat-yorkshire-i rendőrség tájékoztatása szerint a rendőröket hétfőn reggel 9 óra 53 perckor hívták ki a címre, miután a mentősök találtak két embert, akiket feltehetően egy pengés fegyverrel támadtak meg. Mindkét személy a helyszínen meghalt. Kedden Ms. Higton egykori sógornője a „legjobb anyaként” emlékezett meg róla, és azt mondta, hogy a családja „teljesen össze van törve”, miközben virágokat helyeztek el a két legidősebb gyermeke nevében a helyszínen.

Nevének elhallgatását kérő egykori sógora elmondta, hogy bátyja hét éve volt kapcsolatban a négygyermekes anyával, Ms. Higtonnal, és két legidősebb gyermekének, kilenc és 10 éves lányainak volt az apja.

A nyugat-yorkshire-i rendőrség gyilkossági nyomozócsoportja számos aktív vizsgálatot folytat az ügy kapcsán.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után