A Nagy-Britanniában élő fiatalok 10%-a mondta azt, hogy konkrétan egyáltalán nem akarnak dolgozni egész életük során 1

Egy új közvéleménykutatás eredményei szerint sok fiatal úgy érzi, hogy teljesen ki van zárva a munkaerőpiacról, és egyre többen vannak a szigetországban, akik teljesen kezdik elveszíteni a reményt.

A Nagy-Britanniában élő fiatalok 10%-a mondta azt, hogy konkrétan egyáltalán nem akarnak dolgozni egész életük során 3

A fiatalok munkanélkülisége „krónikusan magas” az Egyesült Királyságban, a 18-24 éveseknek ugyanis durván a 16%-a (859 000) jelenleg nem dolgozik. Ráadásul ami még elképesztőbb, hogy azoknak a fiataloknak a 10%-a (227 000), akik jelenleg nem vagy még nem dolgoznak mert pl. még tanulnak, nyilatkozták azt, hogy az életükben egy napot sem kívánnak dolgozni.

A megdöbbentő eredmények egy több, mint 5000 ember bevonásával készült átfogó felmérés / közvéleménykutatás konklúzió, amelyet a City and Guilds, egy készségfejlesztő szervezet hajtott végre.

Ez egy rettentő szomorú képet fest, amelyben sokan kirekesztettnek érzik magukat egy olyan munkaerőpiacon, amely ellenségesnek tűnhet, és nem igazán próbálja segíteni azokat, akik szeretnének elindulni a „nagybetűs életben”.

A megkérdezett fiatalok csaknem egyharmada (30%) nyilatkozott úgy, hogy nem hiszi, hogy valaha is képes lesz elérni karrier-ambícióit. Az adatok még lelombozóbbak a társadalom legsebezhetőbbjei esetében, különösen azok esetében, akik börtönben voltak (59%), menekültek (54%) vagy segélyekből élnek (44%).

Kirstie Donnelly, a City and Guilds vezérigazgatója ezt mondta: „Nem hibáztathatjuk folyamatosan a világjárványt a mai fiatalok előtt álló problémákért. A fiatalok körében tapasztalható magas munkanélküliség több mint egy évtizede probléma, és a világjárvány csak egy újabb kihívást jelentett a már amúgy is nyikorgó rendszerrel szemben, amely hihetetlenül megnehezíti a fiatalok számára, hogy törekvéseik nyomán jó munkahelyeket kaparintsanak meg.”

„Emellett kutatásunk azt is megállapította, hogy azok a fiatalok, akiknek további kihívásokkal kellett szembenézniük, mint például a gondozásból és börtönből távozók, illetve azok, akik kevésbé jómódú családból származnak, már életük legkorábbi szakaszában lemaradnak társaiktól a munkaerőpiacon.”

“A jelenlegi rendszer támogatja az egyenlőtlenségeket, és fiatalok millióit akadályozza meg abban, hogy kiaknázzák a bennük rejlő lehetőségeket.”

Ötből több mint kettő személy (43%) nem hiszi el, hogy az oktatási rendszer felvértezte őket azokkal a készségekkel, amelyekre szükségük van a kívánt állás megszerzéséhez. A fiatalok kétharmada (64%) állítja, hogy manapság nem könnyű jó munkát találni, közel egyharmaduk (29%) pedig azt állítja, hogy nehezen jut el még interjúkra is. Minden ötödik megkérdezett fiatal (19%) pedig azt mondta, hogy a környéken egyszerűen nincs is olyan elérhető állás, amilyet szeretnének.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után