Arra figyelmeztették a Nagy-Britanniában élőket, gondolják újra a karácsonyi utazásaikat: a katonaságot is behívhatják az országos sztrájkok miatt 1

Suella Braverman, brit belügyminiszter arra figyelmeztette a szigetország lakosságát, hogy alaposan gondolják át a dolgot, mielőtt külföldre utaznának idén az ünnepek alatt.

Arra figyelmeztették a Nagy-Britanniában élőket, gondolják újra a karácsonyi utazásaikat: a katonaságot is behívhatják az országos sztrájkok miatt 3

Braverman elmondta, hogy a határőrség alkalmazottai által tervezett sztrájkok „tagadhatatlanul” komoly fennakadásokat okoznak a kikötők és repülőterek használatában reménykedő utazók százezreinek idén végig az ünnepek alatt. A belügyminiszter megerősítette, hogy azt tervezi, hogy katonaságot is segítségül hívja, ha úgy alakul, a sztrájkoló munkások helyeinek betöltésére.

De azt mondta, nem köt kompromisszumot a határ biztonságát illetően, hogy enyhítse a várható sorokat és késéseket, és azt mondta az utazni indulóknak, hogy hosszú várakozásra számítsanak. Mrs. Braverman a BBC-nek adott nyilatkozatában azt mondta:

„Ha ezeket a sztrájkokat nem állítják le, vitathatatlanul komoly fennakadásokat fog okozni sok ezer embernek, akik utazni szeretnének az ünnepek során. Nagyon szeretném ösztönözni azokat az embereket, akik külföldre utaznak, hogy jó alaposan gondolják át a terveiket, mert ez nagy hatással lehet rájuk.”

A PCS szakszervezet szerdán nyolcnapos sztrájk sorozatot jelentett be, amelynek során a Border Force személyzete december 23-tól 26-ig, illetve december 28-31-ig tervez majd munkabeszüntetéseket. A Heathrow, Gatwick, Manchester, Birmingham, Cardiff és Glasgow repülőtereken, valamint Newhaven kikötőjében az útlevélfülkék személyzete mindenhol sztrájkolni fog a béremelések és a munkahelyek biztonsága kapcsán kialakult vita miatt.

Egy meg nem nevezett magas rangú katonai forrás a Daily Telegraphnak azt mondta: “A kormány első számú segítsége, amelyhez bármilyen nehézség esetén azonnal nyúl – legyen szó áradásokról, sztrájkokról vagy bármi másról – az minden egyes alkalommal a fegyveres erők ahelyett, hogy ez lenne az utolsó dolog, amit csak végszükség esetén vesznek igénybe.”

Ms. Braverman a nyilatkozatában azt mondta: „Vannak olyan terveink, amelyek egy bizonyos mértékig magukban foglalják a katonaság bevetését is, hogy segítsenek nekünk különféle feladatkörök betöltésében a sztrájkok alatt. Ugyanis nem vagyok hajlandó kompromisszumot kötni a határ biztonságát illetően. Ez az első számú prioritás.”

Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök azt tanácsolja-e az embereknek, hogy mondják le a karácsonyi kiruccanási terveiket, Rishi Sunak hivatalos szóvivője azt mondta: „Mi arra biztatunk mindenkit, aki repülni szeretne az ünnepek alatt, hogy beszéljen a légitársaságával és ellenőrizze a legfrissebb információkat, mert sajnos fennakadás lesz. Együttműködünk az üzemeltetőkkel és a kikötőkkel, hogy megértsük ennek a sztrjáksorozatnak a pontos következményeit, de szeretnénk felkészíteni az utasokat arra, hogy nagy az esély rá, hogy nem fog minden a terveik szerint alakulni.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után