Megbénulhat a tömegközlekedés, egy egész héten át tartó metrósztrájk lesz Londonban 1

A londoni metró dolgozói rossz hírrel szolgálnak a lakosságnak, ugyanis a tervek szerint július 23-tól egy egész héten át tartó metrósztrájk sorozatot indítanak, és ezek várhatóan meg fogják bénítani a londoni metró különböző szakaszait.

Megbénulhat a tömegközlekedés, egy egész héten át tartó metrósztrájk lesz Londonban 3

Az RMT nevű szakszervezet szerint 600 munkahely van veszélyben a teljes metróhálózaton belül, ami „a metró minden aspektusát érinti, beleértve az állomásokat és a karbantartást is”. A szervezett fellépés július 23-tól, vasárnaptól egészen július 28-ig, péntekig tart, bár július 24-én, hétfőn a hírek szerint nem lesz sztrájk.

A sztrájkok minden napján a metróhálózat különböző részén és különböző munkakörökben dolgozó alkalmazottai tartanak majd munkabeszüntetést. Ez a legújabb fejezet az RMT és a Transport for London (TfL) között a munkahelyekről, a leépítésekről, a nyugdíjakról és a munkakörülményekről szóló, régóta húzódó vitában.

Mick Lynch, az RMT főtitkára a következőket mondta az újabb sztrájkok kapcsán: „Ez az egyhetes munkabeszüntetés le fogja állítani a londoni metrót illetve egyes részeit, és így jól fog majd látszani, mennyire fontos az alkalmazottak munkája. A TfL tervei 600 munkahely megszüntetésére és tagjaink nyugdíjának megtámadására vonatkozólag egyszerűen elfogadhatatlanok.”

„Tisztában vagyunk azzal, hogy London polgármestere, Sadiq Khan csökkentette a TfL költségvetését. Azonban neki kell igazodnia a szakszervezetünkhöz és a londoni metró munkatársaihoz, hogy visszavágjunk a tory-kormánynak, rávilágítva az okozott károkra a londoni közlekedési infrastruktúra kulcsfontosságú részében.”

Glynn Barton, a TfL operatív igazgatója elmondta, hogy a cég „csalódott” a bejelentés hallatán.

„Sürgetjük a szakszervezetet, hogy gondolja át ezen terveit újra és lépjen kapcsolatba velünk, hogy megvitassuk a kérdéseket és megoldást keressünk. Nincsenek jelenleg aktív javaslatok a nyugdíjrendszer megváltoztatására, és bár a szakszervezeti kollégákkal egy sor javaslatot beszélünk át a londoni metró működésének javítására, egyetlen alkalmazott sem fogja elveszíteni az állását, és nem kérünk senkit, hogy több órát dolgozzon.”

„Megpróbálunk egy igazságosabb, hatékonyabb londoni metrót létrehozni, amely mind a munkatársaink, mind London számára hasznos. Valamennyi állomáson folyamatosan elegendő alkalmazott fog dolgozni, és úgy gondoljuk, hogy javaslataink által még jobb és megbízhatóbb szolgáltatást nyújthatunk ügyfeleinknek mind állomásaink, mind vasúti szolgáltatásaink tekintetében.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után