Még a saját párttagjai is kiröhögték, és azt mondták, „elment az esze” Boris Johnsonnak a legújabb kijelentése után 1

Boris Johnson legújabb megjegyzésére még saját párttagjai közül is többen csak a fejüket fogták és azt mondták „meghibbant”, miután azt mondta, „aktívan gondolkodik” azon, hogy harmadjára is meg fogják választani miniszterelnökként.

Még a saját párttagjai is kiröhögték, és azt mondták, „elment az esze” Boris Johnsonnak a legújabb kijelentése után 3

A miniszterelnök kijelentette, hogy a következő két választáson még biztosan tervez indulni, hogy túlszárnyalja Margaret Thatcher 11 éves vezetését, és ő legyen a háború utáni leghosszabb ideig hivatalában lévő vezető. Annak ellenére akarja vezetni a nemzetet egészen a 2030-as évekig, hogy saját képviselői is összeesküdtek a menesztésére, miután az elmúlt napokban elszenvedett két súlyos időközi választási vereséget is, az elmúlt hónapok botrányairól és a megélhetési költségek válságáról nem is beszélve.

Andrew Bridgen tory parlamenti képviselő, aki egy második bizalmatlansági szavazást szeretne, azt mondta: „Amikor meghallottam, hogy 2030-ig marad, azt hittem, az időt mondja, hogy este 8 30-ig marad… Hát, mondom felőlem maradjon akkor 8:30-ig, sőt maradhat akár 9-ig is, ha akar, csak mondjon lé még a nyári szünet előtt.”

A Nemzetközösség kormányfőinek találkozójának utolsó napján a ruandai Kigaliban újságíróknak nyilatkozva a brit miniszterelnök azt mondta, hogy a kormány „egy kolosszális összefogás és szintlépés kezdeti szakaszában van”.

Arra a kérdésre, hogy vezetné-e a konzervatívokat a következő választásokon, azt mondta: „Hogy győzni fogok-e? Igen! Aktívan gondolkodom a harmadik cikluson, és azon, hogy mi történhet akkor. De majd ráérek ezen gondolkodni, ha odaérünk.”

A közvélemény-kutatások szerint mindeközben a Munkáspárt megnyerne egy parlamenti választást, h azt most tartanák, és több tory képviselő is arra figyelmeztetett, hogy a miniszterelnök napjai meg vannak számlálva. A Downing street 10 egyik szóvivője azt mondta, hogy a miniszterelnök valószínűleg csak viccelt, amikor ezt mondta… Brandon Lewis kabinetminiszter azonban azt mondta, Johnson komolyan fontolgatja a harmadik ciklust.

A Sophie Ridge vasárnapi műsorában szerepelve azt mondta: „Olyan miniszterelnököt szeretnék, aki nem a következő hónapokra gondol, hanem arra a hosszú távú változásra, amelyre hazánkban szükség van. Nagyon világos és érthető leszek. Azt akarom, hogy országunknak nagyon-nagyon hosszú ideig konzervatív vezetésű kormánya legyen.”

Lewis azt is kijelentette, hogy „nincs értelme” annak, hogy a miniszterelnök „úgy tegyen, mintha valaki más lenne”, miután kitartott amellett, hogy Mr. Johnson nem fog „pszichológiai átalakuláson” átmenni egyik pillanatról a másikra.

A hónap elején a konzervatív képviselők 41%-a Johnson ellen szavazott a bizalmatlansági szavazáson. A lázadók állítólag a szabályok megváltoztatását tervezik, és meg akarják ismételni a szavazást, miután pénteken elveszítették Tivertont és Honitont a liberáldamokráták javára, Wakefieldet pedig a munkáspárt nyerte meg. A toryk 1922-es bizottságának jelenlegi szabályai szerint a bizalmatlansági szavazást akár éppen hogy is de megnyerő vezető 12 hónapig védettséget élvez egy újabb szavazással szemben, ami azt jelenti, hogy Johnson valószínűleg legalább jövő év júniusáig marad a konzervatív kormány vezetője.

 

A megalázó időközi választási vereségek miatt lemondott a kabinet egyik minisztere is, a konzervatív párt egyik vezetője, Oliver Dowden, aki kijelentette, hogy valakinek „felelősséget kell vállalnia”, és „nem mehet csak úgy minden a megszokott módon tovább”.

A miniszterelnök azonban megvonta a vállát a kritikák hallatán, és azt mondta, nem változtat a viselkedésén. Johnson azt mondta, hogy az elképzelés, hogy „pszichológiai átalakuláson” fog keresztülmenni, „nem fog megtörténni”. Azt is jelezte, szerinte az etikus magatartásával kapcsolatos komoly kérdések „nem számítanak”. „Vezetőként különbséget kell tenni az igazán fontos kritika és az olyan kritika között, ami nem számít.” – mondta a BBC-nek.

Azt állította, hogy a lakosságnak „már totál elege van abból, hogy állandóan csak rólam csámcsognak és azokról a dolgokról, amelyeket állítólag elhibáztam”. Később azt is mondta a Sky Newsnak, hogy az emberek kevesebbet akartak hallani azokról a dolgokról, amelyeket “elszúrtam”, és azt mondta, hogy úgy véli, az a kérdés, hogy ki vezesse az országot már túl van tárgyalva és rendeződött.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után