Apró darabokra robbant egy ház Angliában, Birminghamben: eddig 1 halottat találtak a törmelékek közt 1

Egy nő holttestére bukkantak eddig egy feltételezhetően egy hatalmas gázrobbanás következtében szó szerint szinte teljesen megsemmisült ház maradványai között Birminghamben.

Apró darabokra robbant egy ház Angliában, Birminghamben: eddig 1 halottat találtak a törmelékek közt 3

A West Midlands Fire Service (WMFS) szóvivője is megerősítette, hogy a tegnap este Kingstandingban történt robbanás következtében egy ember életét vesztette. Egy friss jelentésben a következőket közölték: „Nagyon szomorúan és sajnálattal erősítjük meg, hogy egy nőt holtan találtak a tegnap esti Kingstandingben történt robbanás helyszínén.”

Tegnap este valamivel 20:30 előtt riasztották a mentőket abba az utcába, ahol az incidens történt, miután egy gázrobbanásról érkezett bejelentés. Egy ház teljesen megsemmisült, több másik pedig jelentősen megrongálódott, valamint a közelben parkoló autók közül több is – közölte a West Midlands-i rendőrség.

Emellett életveszélyes állapotban van a kórházban egy férfi, akit viszont sikeresen kimentettek a ház égő romjai közül. A szomszédok egy hősies csoportja húzta ki a sérült férfit a ház romjai közül, miután a segélykiáltások hallatán bementek az épületbe, vagyis a lángoló romhalmazba, ami maradt belőle.

Az incidens után az újságíróknak nyilatkozva az egyik férfi elmesélte, hogyan másztak keresztül a bajba jutott segítségére sietők a lángoló törmelékeken, hogy a sérültet élve kihúzzák a ház romjai közül.

„Volt egy fickó a ház hátsó részénél, hallottuk a sikoltozását, de a konyhában a hűtő alá szorult” – mondta az újságíróknak egy férfi, aki a nevét nem szerette volna elárulni.

„A padlásszigetelés meg egy csomó minden más is égett körülöttünk. Sikerült elérnünk és kirángatnunk a fickót – még mindig ott van a vére a farmeromon. Kihoztuk, végül egy matracon cipeltük ki. De ő eközben azt mondta, hogy egy nő is van a házban.”

A területet kiürítették, négy másik férfit pedig könnyebb sérülésekkel a helyszínen elláttak.

Apró darabokra robbant egy ház Angliában, Birminghamben: eddig 1 halottat találtak a törmelékek közt 4

Ma hajnali 4-kor a tűzoltóság azt közölte, hogy a helyszínen jó előrehaladás történt, és egy drónt is használtak a forró pontok azonosítására. A WMFS közölte, hogy együttműködik a West Midlands-i rendőrséggel, a West Midlands-i mentőszolgálattal, a Cadent Gas-szal és a National Griddel is az incidens kezelésében.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után