Ma évi 11 000 fonttal keresnek kevesebbet a Nagy-Britanniában élők átlagosan az elmúlt évek viszontagságai miatt 1

A szigetországban lakók átlagosan évi 11 000 fonttal rosszabb helyzetben vannak a 15 éve tartó válságokkal teli időszak miatt, amely során a fizetések nem tudtak lépést tartani az emelkedő árakkal – figyelmeztetett egy vezető agytröszt.

Ma évi 11 000 fonttal keresnek kevesebbet a Nagy-Britanniában élők átlagosan az elmúlt évek viszontagságai miatt 3

A Resolution Foundation (RF) számításai szerint ha a bérek továbbra is a 2008-as pénzügyi válság előtti ütemben növekedtek volna, egy átlagos dolgozó évi 11 000 fonttal többet keresne, mint így. Azt is megállapították, hogy a háztartások tipikus jövedelme még jobban elmarad a németországi családok átlagos jövedelmétől. A különbség most 4000 GBP – a 2008-as 500 GBP-hez képest.

Torsten Bell, a Resolution Foundation vezérigazgatója „szinte teljesen példátlannak” minősítette a béreknek az elmúlt 15 év során mutatott stagnálását. „Senki, aki ma él és dolgozik a brit gazdaságban, még soha nem látott ehhez hasonlót” – mondta a BBC Newsnightnak. „Ez határozottan nem az, amire azt mondhatnánk, hogy normális. A kudarc az, ami így néz ki.”

A Pénzügyminisztérium szóvivője az alacsony munkanélküliségre és a kormány növekedési tervére mutatott rá annak bizonyítékaként, hogy az ország jó úton halad afelé, hogy minden visszatérjen a rendes kerékvágásba.

Az infláció, vagyis az emelkedő árak továbbra is rendkívül magas értéken van, és jelenleg 10,1 százalék körül mozog. A növekvő infláció nyomást gyakorol az emberek pénzügyeire, mivel a mindennapi javak ára a negszokottnál gyorsabban emelkedik. A Bank of England kamatemeléssel próbálta megfékezni az inflációt, ami viszont magasabb költségeket jelent a jelzáloghitellel rendelkezők számára.

A kormány az infláció mérséklését az első számú prioritásává tette, és a közgazdászok most azt jósolják, hogy az áremelkedés mértéke már túl van a tetőpontján. Az OBR múlt héten közzétett előrejelzése szerint az infláció 2023 végére meredeken, 2,9 százalékra csökken majd.

Az RF adatai néhány nappal azután jelentek meg, hogy Jeremy Hunt, a brit pénzügyminiszter nyilvánosságra hozta tavaszi költségvetését, amely többek közt magában foglalta az ingyenes gyermekgondozás meghosszabbítását, az energiaszámlák támogatását, a nyugdíjmegtakarítással rendelkezők adókedvezményét, valamint a sör és az üzemanyag adójára vonatkozó kedvezményeket.

Hunt úr elmondta, hogy a nyugdíjakkal kapcsolatos változtatások célja az volt, hogy a szakembereket arra ösztönözzék, hogy hosszabb ideig maradjanak a munkaerőpiacon, és hogy ezzel is enyhítsék az orvoshiányt az NHS-ben. Azt is elmondta azonban, hogy „lehetetlen megmondani”, hogy pontosan hány orvos marad alkalmazásban a lépés eredményeként.

A közvélemény-kutatások azt mutatták, hogy a költségvetés intézkedéseinek túlnyomó többsége népszerű volt a választók körében, bár nem gondolták, hogy azokkal ők maguk jobban járnának. Hunt a költségvetésében felismerte, hogy az emberek továbbra is küzdenek a megélhetési költségek válságának terhei miatt.

Számos egyéb intézkedést is megfogalmazott, amelyek szerinte elősegítenék a gazdaság növekedését, beleértve 12 új befektetési zóna kijelölését az ország területén, ahol kedvezőbbek az adózási feltételek. A pénzügyminiszter elmondta, hogy a GDP 0,2 százalékkal esett idén, de szerencsére ez jóval kevesebb, mint az OBR őszi előrejelzésében megjósolt 1,4 százalékos visszaesés.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után