Fontos, mindenkit érintő változások Nagy-Britanniában: a brit pénzügyminiszter tegnapi nagy bejelentése 1

Jeremy Hunt közzétette a tavaszi költségvetésének részleteit, amely a nyugdíjak emelésére, az ingyenes gyermekfelügyelet kiterjesztésére, valamint az üzemanyag és a csapolt sör adójának csökkentésére vonatkozólag is tartalmazott a kormány által tervezett lépéseket.

Fontos, mindenkit érintő változások Nagy-Britanniában: a brit pénzügyminiszter tegnapi nagy bejelentése 3

A pénzügyminiszter azt is elárulta, hogy a következő öt évben 11 milliárd fonttal akarja növeli a brit védelmi költségvetést, és további három hónappal meghosszabbítja az energiaszámlák támogatását. Íme az angliai magyarok számára legfontosabb pontok a tegnapi bejelentésből:

Mr. Hunt elmondta, a Költségvetési Felelősségi Hivatal (OBR) előrejelzése szerint az Egyesült Királyság idén nem fog recesszióba kerülni, és a kormány „eleget tesz a miniszterelnök inflációra, az adósság csökkentésére és a gazdaság növekedésére vonatkozó ígéretének”. Hunt szerint a „folyamatos globális instabilitás” ellenére az OBR arra számít, hogy az Egyesült Királyságban az infláció a tavalyi utolsó negyedévi 10,7 százalékról 2,9 százalékra csökken 2023 végére.

Energiaszámlák

A pénzügyminiszter azt is megerősítette, hogy az energiaár-garancia további három hónappal meghosszabbodik, és segítséget kapnak a feltöltős fogyasztásmérőkkel rendelkező háztartások, oly módon, hogy a díjaik összhangba kerülnek a csoportos beszedési megbízással fizetőkével. Bejelentette azt is, hogy a magas költségekre válaszul 63 millió font további támogatást biztosít, illetve 100 millió fontot pedig több ezer jótékonysági és közösségi szervezet támogatására.

Támogatások

„Az utóbbi évtized legnagyobb változása lesz jóléti rendszerünkben” – mondta Hunt, a reformok célja, hogy minél több fogyatékkal élőt támogassanak a munkába állásban. A kormány egy új, „univerzális támogatás” nevű programot is beindít Angliában és Walesben, amely évente akár 50 000 embert is megsegíthet.

Elmondta továbbá, hogy 400 millió fontot különít el a mentális egészségügyi problémákkal küzdők támogatására, valamint egy 3 millió GBP-os kísérleti program is lesz, amely segíti a speciális szükségletekkel küzdőket a munkahelyükre való eljutásban.

A pénzügyminiszter szankciós reformokról is beszámolt, hogy az Universal Credit támogatásban részesülők is munkába álljanak, és az alacsony munkaóra számban dolgozók esetében a kormány 15 óráról 18 órára emeli az alsó küszöbértéket a támogatás igényléséhez. Mr. Hunt azt is elmondta, hogy további 10 millió fontot szán az öngyilkosság megelőzésére.

Nyugdíjak

Hunt úr bejelentette, hogy eltörli a nyugdíjak élethosszig tartó járulékának (az a teljes összeg, amelyet a munkavállalók felhalmozhatnak nyugdíj-megtakarításaikban, mielőtt többletadót fizetnének) korlátját, és 40 ezer fontról 60 ezer fontra emeli a nyugdíjak éves adómentes határát.

Gyermekgondozási ellátások

Hunt elmondta azt is, hogy idén szeptembertől 204 millió fonttal növeli az ingyenes gyermekfelügyeletet biztosító óvodáknak fizetett támogatást, jövőre pedig 288 millió fontra emeli. A minimális létszám/gyermek arány 1:4-ről 1:5-re módosul a kétévesek esetében Angliában, bár ez nem egyelőre nem lesz kötelező.  A heti 16 órát dolgozó szülők, akiknek 9 hónapos és öt éves kor közötti gyermekük van, 15 óra ingyenes gyermekfelügyeletet kapnak, hogy minél több gondozót ösztönözzenek a munkába állásra.

Üzemanyag

Jeremy Hunt bejelentette, hogy az 5 pennys üzemanyagadó-csökkentést 12 hónappal meghosszabbítják. Rishi Sunak ideiglenesen csökkentette az üzemanyagadót literenkénti 57,95 pennyről 52,95 pennyre, amikor még pénzügyminiszter volt, hogy csökkentse az egyre jobban elszálló árakat még tavaly.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után