Boris Johnson, London ellentmondásos személyiségű polgármestere ismét hozta a formáját, és kimondta, amit gondolt. Ezúttal az amerikai elnök volt az, akit nem kímélt.

obamamotorcade2204a (1)

A brit főváros polgármestere hírhedt, a kissé deviáns viselkedéséről, és éles nyelvéről, emiatt igencsak megosztja a lakosság róla alkotott véleményét. Gyakorlatilag vagy imádják, vagy utálják az emberek. Mindenesetre ő legalább kimondja amit gondol. Bár a gyerekeket azért nem kéne letarolni meccs közben, de hát senki sem tökéletes.

A jó öreg Boris Barack Obamát vette célkeresztbe, aki a hétvégét Londonban töltötte, és a cuki kis pizsamás György herceggel is készült róla sztárfotó. Azt vágta a „szabad világ nagy emberének” a fejéhez, hogy milyen jogon mondogatja, hogy a britek maradjanak csak az EU-ban és adják oda neki a kemény munkával megkeresett jó angol fontjaikat, miközben őnagysága még a londoni dugódíjat sem fizeti ki a diplomata hadseregével együtt, mikor a városba jön.

Boris Johnson

Az amerikai elnök a britek EU-ban maradása mellett jött kampányolni, és a felmérések szerint a bizonytalan szavazók 20%-át meg tudja győzni arról, hogy a maradás mellett voksoljanak június 23-án, a népszavazáson. Ez pedig simán elég is lehet, hogy a kiélezett versenyt eldöntse.

Mr. Johnson egy igazi hipokritának nevezte Obamát és azt nyilatkozta, hogy: „Mindig jó dolog hallani amerikai barátaink felől, de mi Londonban tudjuk, hogy az Egyesült Államok annyira féltve őrzi a szuverenitását, hogy az ide érkező diplomatáik még mindig nem hajlandóak dugódíjat fizetni a belvárosban. 9 millió font dugódíjjal „lógnak” nekünk, amit simán lehetne a tömegközlekedés fejlesztésére költeni. Kik ők, hogy azt mondják nekünk, hogy heti 350 millió fontot adjunk Brüsszelnek?”

A polgármester azt is hozzátette, hogy Obama soha nem kívánna olyat a saját országának, mint Nagy-Britanniának, hogy adja fel a szabadságát, és hódoljon be az EU akaratának.

„Kik ők, hogy megmondják, hogy a britek továbbra is az EU-hoz tartozzanak, ahol a törvényeknek már a 60%-a Brüsszelből jön? A gazdaságunk hihetetlen mértékben fel fog lendülni az EU-n kívül, és Amerikának is erősebb partnerei leszünk, mint eddig valaha.”

Kellene-e Obamának véleményt nyilvánítani az EU-ban maradás kapcsán?

obama 1

Számítani fog-e Obama beszéde, amikor szavazni megyek?

obama 2

Ki mit gondol Borisról és a Brexitről?    Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára