Legalább öten meghaltak, miközben megpróbáltak átjutni Nagy-Britanniába, amikor a csónakjuk felborult 1

Legalább öt ember, aki egy új élet reményében indult meg Nagy-Britanniába, meghalt a csatornán, miután felborult egy több tucat migránst szállító kishajó.

Legalább öten meghaltak, miközben megpróbáltak átjutni Nagy-Britanniába, amikor a csónakjuk felborult 3

A katasztrófavédelem ma hajnali 1:30-kor kapta a riasztást, miután nem sokkal az indulása után egy bajba jutott hajóról érkezett jelentés Wimereux partjainál Calais déli részétől nem messze. Négy feltehetően szír vagy iraki állampolgárságú ember holttestét már megtalálták – közölték a tengerészeti prefektúra illetékesei a France 24-nek.

Az ötödik ember holttestét valamivel később, vasárnap késő délelőtt fedezték fel – tették hozzá az illetékesek. A La Manche csatorna vizének becsült hőmérséklete 10°C volt a korai órákban, az egyik utas azt mondta a Voix du Nord francia lapnak: „Szinte rögtön elsüllyedtünk”.

A tengerészeti tisztviselők elmondása szerint a fedélzeten tartózkodók „többségét” sikerült megmenteni, de a további túlélők utáni kutatás továbbra is folytatódik. Az eddigi mentési munkálatok során hetvenegy embert, köztük 10 gyereket mentettek ki a La Manche csatorna hullámai közül a francia partoktól nem messze.

Legalább öten meghaltak, miközben megpróbáltak átjutni Nagy-Britanniába, amikor a csónakjuk felborult 4

A megmentetteket hajnali háromra egy calais-i közösségi központba vitték, ahol a tűzoltók vizet, kávét és teát biztosítottak számukra, valamint orvosi ellátásban is részesült, akinek szüksége volt rá. Egy utast a Boulogne-sur-Mer kórházba szállítottak, miután leállt a szíve.

Legalább 20 illegális bevándorlót – köztük 17 férfit, két gyermeket és egy terhes nőt – kellett ellátni hipotermia miatt helyi idő szerint reggel 6 óra magasságában. Mentőakció folyik a Hardelot-i Neuchâtelben is, ahol egy egy hónapos babát is sikerült megmenteni.

Legalább öten meghaltak, miközben megpróbáltak átjutni Nagy-Britanniába, amikor a csónakjuk felborult 5

Az Abeille Normandie, a mentésben részt vevő egyik halászhajó GPS adatai azt mutatták, hogy hajnali 1 és 4:30 óra között a hajó több kis kört tett meg 900 méterre a wimereux-i partoktól. David Cameron brit külügyminiszter Laura Kuenssberggel folytatott beszélgetésében vasárnap azt nyilatkozta, hogy a „szívszorító” halálesetek is azt mutatják, hogy „meg kell állítanunk a hajókat”.

2022-ben körülbelül 46 000 ember volt, akik kishajókkal átkeltek a La Manche csatornán, hogy új életet kezdjenek a szigetországban – tavaly december közepéig ez a szám nagyjából harmadával 29 090-re esett vissza. A Nemzetközi Migrációs Szervezetnek a Missing Migrants Projectjéből származó adatai arra utalnak, hogy 2014 óta összesen több mint 200 ember halt meg a tengeren, miközben megpróbálta kishajókon elérni az Egyesült Királyság partjait.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után