Elképesztő összeget, napi 3.5 millió fontot kaszált a csatornán átkelő illegális bevándorlókból ez a fickó Nagy-Britanniában 1

Egy korábbi lakókocsipark tulajdonosnak, aki ma az Egyesült Királyság migránsszállodáinak a „királyaként” van számon tartva, a tiszta nyeresége több mint évi 60 000 000 fontra nőtt a kis hajókon érkező illegális bevándorlók elszállásolásából.

Elképesztő összeget, napi 3.5 millió fontot kaszált a csatornán átkelő illegális bevándorlókból ez a fickó Nagy-Britanniában 3

Az 56 éves Graham King 25 millió fontot keresett 2021-ben annak a Belügyminisztériummal kötött szerződésnek köszönhetően, amely dél-angliai és walesi menedékkérők elhelyezésére irányult. Ám a rekordszámú csatornán átkelő személy azt jelentette, hogy nyeresége több mint kétszeresére nőtt a tavalyi 2022-es év során.

Cége, a Clearsprings Ready Homes 1,3 milliárd font árbevételt csinált 12 hónap leforgása alatt – ez durván napi 3,5 millió font – az érkező migránsok és menedékkérők elhelyezéséért és szállításáért. A cég az előző évben 500 millió fontot kaszált. A kormánynak a kishajók érkezésének – és az ebből eredő szállodai költségek – visszaszorítására vonatkozó ígéreteivel kapcsolatos kételyek és nehézségek pedig azt vetítik előre, hogy „a belátható jövőben” nem kell aggódni amiatt, hogy ez a vállalkozás kevésbé jövedelmezővé válna.

A Clearsprings beszámolója szerint a cég „terjeszkedni akar a nagy, nem szállodai szálláshelyeken, történő elszállásolás irányába”. A kormány számviteli változásainak köszönhetően a migránsok lakhatási költségeit Nagy-Britanniában a külföldi segélyek költségvetésének részeként számítják be.

King úr éves nyeresége egyenértékű a háború sújtotta Szíriának nyújtott teljes segélyfinanszírozással. Ő lehet Nagy-Britannia első olyan milliárdosa, aki a bevándorlókból „szedte meg magát”, a belügyminisztériummal kötött szerződése ugyanis 2029 szeptemberéig szól.

Korábban az essexi Canvey Islanden lakókocsiparkot vezetett bátyjával, mielőtt egy diszkó, amit üzemeltetett, elvesztette az engedélyét, és azt találta ki, hogy az épületet – egy korábbi mozit – használhatná menekültek elhelyezésére.

Cége akkor került be a hírekbe, amikor egy önkormányzat úgy döntött, hogy lakókocsijaiban helyezi el a segélyigénylőket. Később az ellenőrök megállapították, hogy a menedékkérőket közel sem elfogadható körülmények között Kentben egy volt laktanyában és egy Pembrokeshire-i katonai táborban helyezték el. Az akkori belügyminiszter, Priti Patel eleinte védte az életkörülményeket, de később utasította a céget, hogy végezzék el a szükséges módosításokat.

Yvette Cooper árnyék-belügyminiszter azzal vádolta a kormányt, hogy közpénzeket pazarol a menekültügyi rendszerre, és azt állította, hogy a Munkáspárt leállítaná a migránsszállodákat, font milliárdokat takarítva meg ezzel.

A következőket mondta: „Elképesztő az az összeg, amit a konzervatívok a katasztrofális menekültügyi rendszerünkre pazarolnak – 8 millió font minden nap. A vállalatok profitálnak, miközben az adófizető szenved, és ahelyett, hogy foglalkoznának a problémával, csak tovább növelik a költségeket. A brit lakosság a határok szigorúbb őrzését és megfelelően ellenőrzött és igazságos menekültügyi rendszert akar látni.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után