A Met Office közzétette, mikor fog újra esni a hó Londonban és az ország délebbi részein, a mai naptól egyre nagyobb közlekedési káosz várható Nagy-Britanniában 1

Nagy-Britanniában mától a hét végéig számos hó- és jég miatti riasztás van érvényben, és az országot közúti fennakadások és áramkimaradások fenyegetik. A meteorológiai intézet négy sárga figyelmeztetést adott ki Skóciában, Észak-Írországban, Észak-Angliában és Wales egyes részein, mivel egy sarkvidéki légáramlat várhatóan fagyos hőmérsékletet hoz az egész országba.

A Met Office közzétette, mikor fog újra esni a hó Londonban és az ország délebbi részein, a mai naptól egyre nagyobb közlekedési káosz várható Nagy-Britanniában 3

Ma hajnali 3 órától holnap reggel 9 óráig van érvényben hó- és jégriasztás Észak-Írországban. Skóciában pedig ma éjfélig van érvényben hasonló figyelmeztetés az északi területeken. “Erős északi szél lesz jellemző, amely hideg sarkvidéki légtömeget hoz, és télies záporokat hoz a szél az ország egyre nagyobb területére” – mondta Liam Eslick, a Met Office meteorológusa.

A meteorológus szerint a hó által okozott „zavaró körülmények” kialakulása valószínű, és helyenként akár 10 centiméteres hó is felhalmozódhat, miközben a hőmérséklet 5-6 fokkal lesz alacsonyabb az év ezen időszakában megszokottnál.

A sofőröket is figyelmeztették, hogy a közúti balesetek és torlódások valószínűsége nagyobb lesz, és néhány vidéki közösségnek pedig azt mondták, hogy ideiglenesen a nagyobb mennyiségű hó teljesen elzárhatja őket a külvilágtól.

Azok számára, akik azt szeretnék, hogy a londoni Winter Wonderland még mindig nyitva legyen, a jó hír, hogy fővárosban ezen a héten újra esni fog a hó, és nulla fok alá csökken a hőmérséklet. A térségben tartósabban hideg lesz az idő, az északi irányból az országot beterítő hideg légáramlatnak köszönhetően, amely további nyomorúságot okoz az árvizektől már így is szenvedők tízezreinek.

Skócia egyes részein akár 10 centiméteres hó is eshet már ma – London lakóinak sem kell sokkal tovább várnia viszont a hóra, mivel az előrejelzések szerint szerdán (január 17-én) hózáporok lesznek majd a főváros területén is.

A lakosságot figyelmeztették, hogy igen nagy közlekedési káosz alakulhat ki a fővárosban, mivel a jeges / havas időjárási körülmények a vonatok, a metrók és a buszok késését és számos járat törlését is okozhatják majd.

A Met Office közzétette, mikor fog újra esni a hó Londonban és az ország délebbi részein, a mai naptól egyre nagyobb közlekedési káosz várható Nagy-Britanniában 4

A Henk vihar utóhatásaiból fennmaradt több mint 100 árvíz miatti riasztás és figyelmeztetés mellett péntekig egész Angliában még egy borostyánsárga hideg miatti egészségügyi riasztás is érvényben van. Ezek kicsit hasonlítanak a Met Office által általában kiadott időjárási figyelmeztetésekhez, de inkább az egészségügyi és szociális szakembereknek szólnak.

Ennek az az oka, hogy a hideg sok problémát jelenthet az NHS számára, különösen vidéki területeken. Tehát az egészségügyi szolgáltatások a szokásosnál jobban le lesznek terhelve, és ennek tetejébe utazási fennakadások és esetleges áramkimaradások várhatók.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után