Kritikus a helyzet a mentőszolgálatoknál egész Nagy-Britanniában - egyre több kórház már a súlyos betegek ellátását sem tudja garantálni 1

Valószínűleg ma komoly problémák és fennakadások várhatók a mentőszolgálatoknál, mivel Angliában és Walesben dolgozók ezrei csatlakoznak az ápolókhoz a fizetések miatti sztrájksorozatban.

Kritikus a helyzet a mentőszolgálatoknál egész Nagy-Britanniában - egyre több kórház már a súlyos betegek ellátását sem tudja garantálni 3

Rachel Harrison, a GMB Union országos titkára szerint a kormány bármikor megoldhatná ezt a vitát. „Mindent megpróbáltunk a fizetésemelések érdekében, ami ezt a vitát okozza, de a kormány nem hallgat ránk és nem hajlandó tárgyalni.” – fogalmazott szerdai közleményében.

A sztrájk növelni fogja az NHS szolgálataira nehezedő terhelést is, mivel a kórházak szerint az akció veszélyezteti a betegeket és a sérülteket. A nemzeti egészségügyi szolgáltató szervezeteket képviselő NHS Konföderáció szintén egyetért abban, hogy a sztrájk veszélyezteti a betegek biztonságát.

„Nem tudjuk garantálni a betegek biztonságát, nem kerülhetjük el a plusz kockázatokat ennek a munkabeszüntetésnek köszönhetően” – mondta Matthew Taylor vezérigazgató a BBC rádiónak kedden. A kormány szerint a „rettentő szomorú”, hogy a sztrájk miatt kevesebb mentőautó lesz az utakon.

Továbbá:

  • A terhes anyákat figyelmeztették, nincs garancia arra, hogy a sztrájk idején a mentő ki tud menni értük az otthonukba.
  • Az NHS West Midland-i vezetői elismerték, hogy a „hatalmas nyomás” arra készteti a sürgősségi osztályokat, hogy elküldjék a betegeket, függetlenül attól, hogy máshol fogadják-e őket.
  • Anglia 10 mentőszolgálata közül nyolc jelezte, hogy kritikus a helyzet a feladataik ellátását illetően a sztrájkok miatt

Kritikus a helyzet a mentőszolgálatoknál egész Nagy-Britanniában - egyre több kórház már a súlyos betegek ellátását sem tudja garantálni 4

Rishi Sunak kormánya lesz a hibás minden további halálesetért, amely a szerdai mentős sztrájk során történik – mondta egy egészségügyi szakszervezeti vezető. Christina McAnea, az Unison főtitkára szerint a sztrájk alatti plusz halálozások „teljes mértékben” a miniszterek hibája lesz, mert nem hajlandók tárgyalni a fizetésemelésről.

„Teljesen felelőtlenek” – mondta a TalkTV-nek. „Hatalmas felelőtlenség, hogy megtagadják, hogy bármiféle megbeszélést vagy tárgyalást kezdeményezzenek velünk.”

Az is kiderült ugyanakkor, hogy minden tizedik ember hibáztatja csak az ápolókat az NHS sztrájk kapcsán, miközben a kormányra egyre nagyobb nyomás kerül, hogy üljön végre tárgyalóasztalhoz. Egy kedden közzétett új közvélemény-kutatás szerint az ápolók támogatottsága 7 százalékkal nőtt a leállások bejelentése óta.

A Savanta felmérése szerint a lakosság többsége, 54 százaléka a kormányt hibáztatja, amiért ellenáll az ápolók fizetésének emelése kapcsán. Valamivel több mint az emberek egynegyede, 27 százalékuk hibáztatja a szakszervezeteket, és mindössze 11 százalékuk az ápolókat.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után