Közzétették, mennyivel csökkennek az éves energiaszámláink Nagy-Britanniában 2024 áprilistól 1

A Cornwall Insight tanácsadó cég előrejelzése szerint a hazai energiaárak 16%-kal csökkennek áprilisban, ami némi könnyítést jelent az adófizetők millióinak. Azt mondták, hogy az éves energiaszámla átlagos mennyiségű gáz és villany felhasználása esetén várhatóan 1928 GBP-ról 1620 GBP-ra csökken.

Közzétették, mennyivel csökkennek az éves energiaszámláink Nagy-Britanniában 2024 áprilistól 3

A háztartásoknak már két éve kell tűrniük a magas árakat, de az elemzők szerint idén nyáron további esés következhet be, ami az árakat illeti. A számlák azonban még így is magasabbak lesznek, mint a válság előtti átlagos összeg. A fent említett összeg pedig még nem garantált csak egy becslés, hiszen még egy hónap, mire a szabályozó szerv, az Ofgem meghatározza az év második negyedévére vonatkozó árplafont.

“Az egészséges energiakészletek és a pozitív kínálati kilátások stabilan tartják a nagykereskedelmi árakat. Ha ez így folytatódik, azt láthatjuk, hogy az energiaköltségek az eddigi legalacsonyabb szintre esnek vissza Ukrajna orosz inváziójának kezdete óta” – mondta Craig Lowrey, a Cornwall Insight vezető tanácsadója.

Az Ofgem árplafonja szerint Angliában, Walesben és Skóciában egy átlagos mennyiségű gázt és áramot használó, csoportos beszedési megbízással (direct debit) fizető háztartás éves számlája 1928 GBP. Ha azonban többet használunk, többet fogunk fizetni, mert az egyes energiaegységek ára van korlátozva, nem a teljes számla végösszege. Konkrétan a gáz ára most 7 penny kilowattóránként (kWh), a villanyé pedig 29 penny kWh.

Ha az előrejelzés igaznak bizonyul, az átlagos éves számla áprilisban 1620 fontra csökken, ami 16%-os visszaesést jelent. A Cornwall Insight további esést jósol júliusban évi 1497 GBP-ra, majd enyhén, évi 1541 GBP-ra emelkedik októberben.

Továbbra is bizonytalan a nagykereskedelmi olajárak alakulása a Vörös-tengeren tapasztalható zavargások és a térségben tapasztalható nagyobb feszültségek miatt, de ez egyelőre nem befolyásolta az árakat. Az USA-ból származó cseppfolyósított földgáz szállítása és az ázsiai piac alacsony árai csökkentették az árakat.

Az energiaárak központi szerepet játszottak az Egyesült Királyság magas inflációjában, ami viszont megemelte a kamatlábakat és a hitelfelvételi költségeket.

Egyes háztartások, különösen a kiszolgáltatott helyzetben lévők, nehezen fedezték a megemelkedett számlákat – a kormány pénzügyi támogatása ellenére -, és az ügyfelek közel 3 milliárd fonttal tartoznak a szolgáltatóknak.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után