Mától újabb 300 font érkezik emberek millióinak a bankszámlájára Nagy-Britanniában 1

Az Egyesült Királyságban élő emberek és családok milliói kapnak hamarosan  egy újabb 300 GBP-os megélhetési költség támogatást. A közvetlenül a Munka- és Nyugdíjügyi Minisztériumtól (DWP) származó pénzösszeg lesz a harmadik és egyben az utolsó az ígért három kifizetés közül, így összesen 900 fontot ad a kormány a jogosultak millióinak ebben az adóévben.

Mától újabb 300 font érkezik emberek millióinak a bankszámlájára Nagy-Britanniában 3

Az egészen pontosan 299 GBP-os utolsó megélhetési költség támogatás 2024. február 6. és 2024. február 22. között fog megérkezni emberek millióinak a számlájára. Azok az emberek, akik bizonyos támogatásokban vagy tax credits-ben részesülnek, jogosultak a megélhetési költség támogatásra. Ezek pedig a következők: Universal Credit, Jobseeker’s Allowance, Employment Support Allowance, Income Support, Pension cCedit, Child Tax Credit, and Working Tax Credit.

A kifizetések továbbra is adómentesek, nem számítanak bele az összesen kapható támogatás maximumába, és nincsenek hatással a jelenleg igényelt juttatásokra – közölte a kormány.

A megemelkedett megélhetési költségek végett járó újabb 300 GBP-os támogatást automatikusan és közvetlenül a jogosultak bankszámlájára küldik majd ki. Ez pedig azt jelenti, hogy senkinek nem kell külön igényelnie, nem kell kapcsolatba lépni az önkormányzattal és semelyik hatósággal, és nem kell semmit sem tenni, hogy megkapjuk ezt az összeget.

A „tax credits”-ben részesülők is megkapják a szóban forgó 299 GBP-ot, de ők a HMRC-től.

A DWP durván 7 millió háztartásnak utalja el majd az összeget, a HMRC pedig több, mint 800 000 további családnak, így a megélhetési költség támogatásra jogosult háztartások száma megközelítőleg nyolcmillió háztartás összesen.

Ha alacsony jövedelmű vagy és magas energiaköltségeid vannak, akkor egy egyszeri 150 GBP összegű kifizetést is kaphatsz a számláid méretének csökkentésére. Akkor is jogosult lehetsz, ha kapod a Pension Credit-nek a Guarantee Credit elemét. A kedvezményt a 2023 októbere és 2024 márciusa közötti energiaszámlákra lehet elhasználni. A rendszer kissé eltérően működik a Skóciában élő jogosultak esetében.

2024 januárjában kapnunk kell egy levelet, ha jogosultak lehetünk erre az összegre. Ha nem kapunk, fel kell venni a kapcsolatot a DWP-vel legkésőbb 2024. február 29. előtt.

Az embereket azonban arra figyelmeztetik, hogy figyeljenek oda a magukat kormányzati szervnek kiadó csalókra – mivel a megélhetési költség támogatást automatikusan fizetik, így semmiféle adatunkat sem kell megadni senkinek a pénz megkapásához.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után