Közzétették, hogy pontosan mikor jelentik be, hogy ki lesz az új miniszterelnök Nagy-Britanniában, és hogyan lesz a kiválasztási folyamat 1

Hétfő este közzétették az ütemtervet, és ezzel együtt a Konzervatív Párt megváltoztatta a szabályokat, hogy megnehezítse a párt vezetői pozíciójáért való indulást.

Közzétették, hogy pontosan mikor jelentik be, hogy ki lesz az új miniszterelnök Nagy-Britanniában, és hogyan lesz a kiválasztási folyamat 3

Ez a hét kulcsfontosságúnak ígérkezik a toryk számára, és a vezetői posztra és ezzel együtt az új miniszterelnöki posztra jelöltek köre néhány napon belül kettőre szűkül majd.

A jelenlegi 11-ről viszont még ennél is hamarabb jelentősen lecsökkenhet a jelöltek száma, ugyanis még az első szavazás előtt a képviselőktől mindenkinek legalább 20 szavazatot be kell gyűjtenie ahhoz, hogy részt vehessen a végső kiválasztási folyamatban.

Az Egyesült Királyság következő miniszterelnökének nevét szeptember 5-én teszik majd közzé. Boris Johnson a következő két hónapig még a posztján marad ideiglenes miniszterelnökként, amíg az új vezető kiválasztásra nem kerül.

Sir Graham Brady, az 1922-es bizottság elnöke azt mondta, hogy a Konzervatív Párt élére való jelentkezés első szakasza holnap lezárul. Az első szavazásra szerdán kerül sor, és a jelölteknek legalább 20 támogatóval kell rendelkezniük.

A csütörtökre tervezett második szavazáshoz a jelölteknek már legalább 30 szavazatot kell begyűjteniük a párttársaiktól. Ha még ezután sem szűkül le kettőre a jelöltek száma, a szavazás várhatóan jövő hét hétfőn tovább folytatódik egy következő körrel.

Sir Graham azt mondta, hogy az új vezetőt szeptember 5-én jelentik majd be, miután a képviselők visszatérnek a nyári szünetről, de nem árulta el, hogy mikor kerül sor a végső szavazásra.

Bob Blackman, az 1922-es bizottság ügyvezető titkára a Sky News-nak korábban a következőket mondta: „Elég gyorsan kettőre kell szűkítenünk a jelöltek listáját. És az egyetlen dolog, ami mellett elköteleztük magunkat, az az, hogy július 21-én, csütörtökig legkésőbb ezt meg is valósítjuk. Ez azt jelenti, hogy a következő napokban egymás után tartunk szavazásokat, hogy elérjük ezt az állapotot.”

Jelenleg Rishi Sunakot tartják a legesélyesebbnek, és róla eddig 37 parlamenti képviselő mondta ki nyíltan, hogy támogatják. A volt pénzügyminiszter a „Ready For Rishi” szlogennel indította meg kampányát.

 

Penny Mordaunt is az esélyesek közt van, ő eddig 23 megerősített szavazatot gyűjtött párttársaitól.

Martin Lewis pénzmegtakarítási szakértő megjegyezte, hogy túl hosszúnak érzi a kiválasztási folyamatra hagyott időt. A Twitteren ezt írta: „Csalódott vagyok, hogy az 1922-es bizottság szeptember 5-ig vár az új konzervatív vezető (és miniszterelnök) bejelentésével.”

„Ez már túl késő lesz. A két héttel korábban esedékes katasztrofálisan magas októberi új árplafon emelésről szóló bejelentés pánikot fog okozni, a direct debitek pedig eközben már emelkedni fognak. Nem lesz elég ideje a minisztereknek a cselekvésre!”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után