Új Covid-korlátozások jöhetnek Nagy-Britanniában, ha tovább romlik a helyzet az NHS-nél, és egy újabb oltási program is következhet 1

Jelenleg több mint 13 000 NHS-es kórházi ágyat foglalnak el Covid-betegek, mindeközben pedig a kormány egyik minisztere azt nyilatkozta, hogy ismét korlátozásokat vezethetnek be, ha az NHS várólistát a Covid újra növelni kezdi.

Új Covid-korlátozások jöhetnek Nagy-Britanniában, ha tovább romlik a helyzet az NHS-nél, és egy újabb oltási program is következhet 3

Az NHS legfrissebb adatai szerint a Covid-betegek által elfoglalt ágyak száma ismét jelentősen nőtt az előző hétfői 10 658-hoz képest. Lord Kamal, az Egészségügyi és Szociális Ellátási Minisztérium innovációs ügyekért felelős parlamenti helyettes államtitkára a Lordok Házában folytatott vita során tartott beszédében azt mondta, ha a helyzet „olyan pontra jut, hogy az már hatással lesz a várólistákra, akkor egyértelműen újabb intézkedések bevezetésére lesz szükség”.

A legfrissebb hivatalos adatok azt mutatják, hogy országos szinten nagyjából 2,7 millió ember szenvedett Covid-19-ben az elmúlt héten, ami 18 százalékkal több az előző heti 2,3 milliónál. Lord Kamal megjegyzései azután hangzottak el, hogy az európai egészségügyi hatóságok azt javasolták, hogy az újabb „széles körben terjedő Covid hullámra” válaszul a 60 év felettieknek fel kell ajánlani egy második emlékeztető oltást.

A múlt héten a The Independent beszámolt arról, hogy a fertőzöttek arányának emelkedése közepette hogyan emelkedik az alkalmazottak körében az NHS-nél a hiányzások száma. A fertőzések száma az NHS egy egész régióját késztette arra, hogy a kórházakban és a háziorvosi rendelőkben újra bevezessék a maszkviselést.

Az NHS vezető munkatársai azt mondták a The Independentnek, hogy egyes kórházaik közel álltak ahhoz, hogy a múlt héten tervezett műtétek egy részét már törölni kelljen a hiányzások miatt.

Az Európai Betegségellenőrzési Központ hétfői jelentésében egy második emlékeztető oltást javasolt a 60 és 79 év közötti, valamint a súlyos betegség kockázatának kitett személyek számára.

Dr. Andrea Ammon, az Európai Betegségellenőrzési Központ igazgatója a következőket mondta: „Jelenleg a Covid-esetek számának növekedését, valamint a kórházi és intenzív osztályok kihasználtságának növekedését tapasztaljuk több országban, aminek fő oka az Omicron BA 5 alvariánsa.”

„Ez egy új, széles körben terjedő Covid-hullám kezdetét jelzi az Európai Unióban. Még mindig túl sok olyan személy van kitéve a súlyos Covid-fertőzésnek, akiket a lehető leghamarabb meg kell védenünk. Emlékeztetnünk kell az embereket az oltás fontosságára az első oltástól egészen a második emlékeztető oltásig. Ma kell elkezdenünk.”

Hétfőn eközben a Moderna gyógyszeripari óriás arról is beszámolt, hogy új, Omicron-specifikus vakcinája jobb antitestválaszt mutatott a jelenlegi BA.4 és BA.5 változatokkal szemben, amelyek ezt a legújabb Covid-hullámot okozzák.

A jelentés aközben látott napvilágot, hogy az Egyesült Királyság épp arra vár, hogy a brit kormány védőoltási bizottsága döntést hozzon egy lehetséges őszi, újabb oltási program elindításáról.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után