Közel triplájára nőtt a majomhimlővel fertőzöttek száma pár nap alatt Angliában 1

Majdnem háromszorosára, 56-ra nőtt a majomhimlős esetek száma Angliában – közölte az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége (UKHSA). Ez 36-tal több, mint a néhány nappal ezelőtti adat, és ugrásszerű emelkedést jelent a május 7-e óta a betegségben szenvedők számában.

Közel triplájára nőtt a majomhimlővel fertőzöttek száma pár nap alatt Angliában 3

Az egész Egyesült Királyságra kiterjedő adatot még nem hoztak nyilvánosságra. Az UKHSA azt nyilatkozta, hogy a járvány „jelentős és aggasztó”, de közölte, hogy az Egyesült Királyság lakosságát fenyegető kockázat továbbra is alacsony. Korábban hétfőn Skóciában is bejelentették az első megbetegedést, de Észak-Írországban és Walesben még nem azonosítottak majomhimlővel fertőzött személyt.

A betegség általában Közép- és Nyugat-Afrika egyes részein fordul elő, és ritkán észlelik ezen a régión kívül. Az elmúlt hetekben azonban az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Spanyolországban, Olaszországban és további más országok területein is regisztráltak eseteket.

Az UKHSA szerint a fertőzéseket túlnyomórészt olyan egyéneknél azonosították, akik melegnek vagy biszexuálisnak vallják magukat, miután az orvosok megerősítették a betegségnek a közösségben való terjedést. A miniszterek ragaszkodnak ugyanakkor ahhoz, hogy a majomhimlő-járvány nem a Covid járvány„ismétlődése”, és a betegség ellen már létezik jól működő oltóanyag.

„Mint minden új betegséget, és nyilvánvalóan a Covid-járvány után meg pláne, ezt is nagyon szorosan figyelemmel kísérjük. Azt mondanám, hogy óvatosak vagyunk, de semmiképpen nem aggódom amiatt, hogy ne lennénk képesek kezelni a helyzetet. Van készen vakcina, amely működik a majomhimlő ellen, és minden bizonyíték arra utal, hogy csak fizikai érintkezés útján terjed. Semmiképpen sem kell aggódnia az embereknek, hogy ez egy a Covidhoz hasonló járvány lehet, mert minden jel arra utal, hogy közel sem annyira komoly a szituáció.” – mondta Simon Clarke, a pénzügyminisztérium főtitkára a Sky Newsnak.

Clarke megjegyzései az UKHSA azon tanácsa után történtek, amelyben arra szólítottak fel mindenkit, hogy aki kapcsolatba került egy majomhimlőssel, az három hétig szigetelje el magát. Azokat az embereket, akiknél bőrkiütés jelentkezett, és gyakran váltanak szexuális partnert, szintén felszólították, hogy jelentkezzenek és menjenek el kivizsgáltatni magukat.

A majomhimlő tünetei közé tartozik a láz, fejfájás, izom-, hátfájás, duzzadt nyirokcsomók, hidegrázás és kimerültség is. Valószínűleg kiütések alakulhatnak ki az arcon, amik eztán átterjednének a test más részeire, beleértve a nemi szerveket is.

A fertőzés átvihető valakivel való közvetlen érintkezés útján, vagy a majomhimlős személy által használt ruházaton és ágyneműn keresztül is.

Az UKHSA főorvosi tanácsadója, Dr. Susan Hopkins elmondta: „A más országokban világszerte azonosított további esetekről szóló jelentések mellett mi is további eseteket azonosítunk nap mint nap az Egyesült Királyságban. Mivel a vírus szoros érintkezés útján terjed, arra kérünk mindenkit, hogy ha szokatlan kiütéssel vagy elváltozással találkozik a testén, forduljon szexuális egészségügyi szolgálathoz. Az Egyesült Királyságban és Európában a közelmúltban történt megbetegedések jelentős részét meleg és biszexuális férfiaknál találták, ezért őket különösen arra biztatjuk, hogy figyeljenek oda ezen tünetek esetleges megjelenésére.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után