Koronavírus UK: Lehet, hogy csak nyolc ország szerepel majd az utazási „zöld listán” 1

Egy nemrég nyilvánosságra hozott modell szerint mindössze nyolc olyan ország lesz, ami Nagy-Britannia „zöld színű listájára” kerül, amikor a következő hónapban végre feloldják a külföldi utazásra vonatkozó korlátozásokat.

Koronavírus UK: Lehet, hogy csak nyolc ország szerepel majd az utazási „zöld listán” 3

A brit kormány az eddig napvilágot látott hírek szerint egy úgynevezett jelzőlámpa rendszert fog érvénybe léptetni május 17-től, amikortól (ha nem lesz csúszás) végre mindenki mehet majd nyaralni, vagy rokonokat látogatni. Erről bővebb infót egy korábbi cikkünkben itt találtok.

Jelenleg úgy tűnik, hogy Izrael, Izland, az Egyesült Államok, Ausztrália, Új-Zéland, Gibraltár, Málta és Írország tartoznak majd csak a zöld listán szereplő nemzetek és régiók közé.

A zöld listás országokba utazóknak nem lesz szükségük arra hogy karanténba vonuljanak, de számos Covid-tesztet kell majd csinálniuk mielőtt elutaznak és miután visszatértek az Egyesült Királyságba egyaránt, annak igazolására, hogy nem fertőzőek.

Az előrejelzések szerint Európa országainak döntő többsége a „borostyán színű listán” szerepel majd, ami azt jelenti, hogy az onnan visszatérőknek tíz napig karanténba kell majd vonulniuk, a „vörös listás” országok esetében pedig arra kijelölt szállodákban kell majd a karantén idejét eltölteni.

A kutatást Robert Boyle – a British Airways korábbi stratégiai vezetője – készítette, írja a Sunday Telegraph. Bár Ausztráliába vagy Új-Zélandra utazni csábítónak tűnhet, de jelenleg mindkét ország le van zárva a külföldről érkező turisták előtt. Hogy Magyarország melyik listán szerepel majd, az egyelőre szintén egy hatalmas kérdőjel, de május 17-ig még sok minden változhat… remélhetőleg a jó irányba.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után