Új Covid-19 kísérlet indul Angliában: újrafertőznek önként jelentkezőket, közel 5000 fontért cserébe 1

Egészséges, fiatal önként jelentkezők, akik korábban már átestek a Covid-19-en, Angliában egy új kísérlet részeként másodszor is ki lesznek téve szándékosan a vírusnak, hogy lássák, hogyan reagál az immunrendszerük.

Új Covid-19 kísérlet indul Angliában: újrafertőznek önként jelentkezőket, közel 5000 fontért cserébe 3

Az Oxfordi Egyetem kutatói rövidesen megkezdik az úgynevezett „emberi kihívás” névre hallgató kísérletet, hogy megvizsgálják, mi történik akkor, ha a Covid-19 fertőzésből felépült embert ismét kiteszik a vírusnak. A cél annak meghatározása lesz, hogy a természetes megfertőződés után a vírusnak mekkora dózisa szükséges ahhoz, hogy az illető újra megfertőződjön, hogyan reagál erre az immunrendszer, és mit jelenthet ez a betegség elleni immunitás kialakulását illetően.

A kutatás során, amelyet a Wellcome Trust finanszíroz és várhatóan ebben a hónapban kezdődik, miután megkapta az etikai jóváhagyást, 18-30 év közötti embereket toboroznak, akik korábban természetes úton fertőződtek meg a Covid-19-cel.

Ezek a jelentkezők ezt követően biztonságos és ellenőrzött környezetben ismét ki lesznek téve a vírusnak, miközben egy kutatócsoport figyelemmel kíséri az egészségi állapotukat.

Az ilyen jellegű kísérletek már korábban is kulcsfontosságú szerepet játszottak olyan betegségek kezelésének fejlesztésében, mint a malária, a TB, a tífusz, a kolera és az influenza. Egy másik, hasonló tanulmány jelenleg is zajlik az Egyesült Királyságban, ahol az önkénteseket koronavírussal fertőzték meg az oltások és egyéb kezelési módok tesztelése céljából.

Helen McShane, az Oxfordi Egyetem Gyermekgyógyászati ​​Tanszékének vakcinológiai professzora és a tanulmány vezető kutatója elmondta: „Amikor újra megfertőzzük ezeket a résztvevőket, pontosan megtudjuk majd, hogy immunrendszerük hogyan reagált az első Covid fertőzésre, pontosan mikor következett be a második fertőzés, és pontosan mekkora dózisú vírust kaptak.”

„Amellett, hogy így jobban megértjük a működését, ez a későbbiekben segíthet nekünk olyan tesztek kifejlesztésében, amelyek pontosan megmondják, hogy az illető védett-e a vírus ellen.”

Egy a Lancet-ben megjelent tanulmány, amely az amerikai tengerészgyalogság többnyire 18-20 éves tagjait vonta be, kimutatta, hogy 2020 májusa és novembere között a korábban koronavírust elkapó résztvevők körülbelül 10% -a újra megfertőződött.

Az oxfordi tanulmány két fázisból áll majd. Az első fázis során, 64 egészséges önkéntest fertőznek meg szándékosan, hogy megállapítsák mekkora a legalacsonyabb vírus dózis, amelynél a vírus már megmarad a szervezetben és szaporodni kezd. Amint ez megállapításra kerül, a tanulmány második szakaszában ezt a dózist fogják használni a többi önként jelentkezőn, amely várhatóan majd nyáron kezdődik.

A tanulmányban használt vírustörzs az eredeti törzs lesz Wuhanból, „mert ez az, amelyről a legtöbb klinikai, immunológiai (és) virológiai adat áll rendelkezésünkre”, de további viták folynak az egyik új koronavírus-variáns teszteléséről is.

A résztvevőket 17 napig karanténban tartják majd, és a kutatócsoport gondozza őket egy kórházban, amíg már nem fenyeget majd az a veszély, hogy másokat megfertőzhetnek.

Akiknél tünetek jelentkeznek, a Regeneron által kifejlesztett monoklonális antitest-kezelést kapnak majd, amely laboratóriumi úton előállított antitesteket tartalmaz, amelyek a klinikai vizsgálatok során kimutatták, hogy csökkentik a betegség súlyosbodásának kockázatát.

A tanulmány teljes időtartama 12 hónap lesz, amely nyolc utólagos vizsgálatot is tartalmaz miután az illetőt hazaengedték. Prof. McShane azt is elmondta, hogy a résztvevők közreműködését honorálni fogják, és a részvételért minden résztvevő közel 5000 fontos összeget kap majd.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után