Fontos változás a Wizz Air-nél: szigorítottak az utasfelvétel szabályain és aki nem figyel, arra elég szép kis plusz költség vár 1

Nemrégiben jelentették be, hogy június 12-től változtat a Wizz Air az utasfelvétel (check-in) szabályain. Az új szabályok értelmében pedig az ülőhelyet nem választó, vagyis ezért a szolgáltatásért nem fizető utasoknak a korábbi 48 óra helyett csupán 24 órájuk lesz becsekkolni a járatukra.

Fontos változás a Wizz Air-nél: szigorítottak az utasfelvétel szabályain és aki nem figyel, arra elég szép kis plusz költség vár 3

Amennyiben valaki ebben az időablakban nem intézi el az utasfelvételt, annak irányonként és utasonként 15 600 forintot (azaz esetenként a repülőjegynél is többet) kell fizetnie. Az Utazómajom szerint elképzelhető, hogy pontosan e pótdíjak beszedése, illetve az utazóknak a fix, feláras helyek irányába terelése állhat a Wizz Air lépésének hátterében.

Fontos azonban megjegyezni azt is, hogy ugyanakkor azoknak, akik kifizetik a fix ülőhely árát, sokkal több idejük lesz az utasfelvételre.

„A Wizz Air tájékoztatja utasait, hogy június 12-től utasfelvételi folyamataiban változás lép fel. Valamennyi járat esetében a korábban 48 órás check-in időszak 24 órásra módosul, így az utasok számára egy nap áll majd rendelkezésre, hogy online, a felszállás előtti három óráig bezárólag elvégezzék az utasfelvételt” – olvasható a cég közleményében.

A cég azt is jelezte, hogy a légitársaság minden olyan utasát időben értesítette már korábban a változtatásokról, akik közvetlenül a Wizz Air felületein vásárolták meg a jegyeiket.

A közleményben is megerősítik, hogy: „a változás nem vonatkozik azokra az utasokra, akik a Wizz Air felületein a jegyvásárlást követően ülőhelyet is foglaltak. Számukra a felszállás előtti három óráig bezárólag harminc napig nyílik lehetőség az utasfelvételre.”

A Wizz Air nem az egyetlen légitársaság, ahol ez a szabály, több másik légitársaságnál is így működik a rendszer.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után