Kiderült, mi történt az Angliában nemrég meggyilkolt 10 éves kislánnyal: a rendőrség egy kézzel írt feljegyzést talált a házban 1

A hírek szerint a rendőrség egy kézzel írott feljegyzést talált a meggyilkolt kislány otthonában, amelyben megnevezték a gyilkost, aki állítólag “halálra verte a 10 éves Sara Sharifot”.

Kiderült, mi történt az Angliában nemrég meggyilkolt 10 éves kislánnyal: a rendőrség egy kézzel írt feljegyzést talált a házban 3

A kislány holttestét a Surrey területén lévő Woking közelében lévő Horsall nevű falu egyik házban fedezték fel augusztus 10-én a hajnali órákban. A 10 éves kislány testén „több, kiterjedt és súlyos sérülést” találtak, és sajnos még ott a helyszínen a Hammond Road-on halottnak nyilvánították.

Sara apja, Urfan Sharif (41), aki a házban lakott a lányával, Pakisztánból hívta a rendőrséget, hogy figyelmeztesse őket. A férfi a dél-ázsiai országba menekült élettársával, 29 éves Beinash Batool-al, 28 éves testvérével Faisal Malikkal és öt gyermekével egy nappal azelőtt, hogy Sarát holtan találták.

Kiderült, mi történt az Angliában nemrég meggyilkolt 10 éves kislánnyal: a rendőrség egy kézzel írt feljegyzést talált a házban 4

Nemzetközi hajtóvadászat indult a trió ellen, akiket a rendőrség ki akar hallgatni az ügy kapcsán, és akik feltehetően augusztus 9-én utaztak Iszlámábádba. A három személyt továbbra is nagy erőkkel keresik, de a pakisztáni rendőrség azt állítja, hogy „már közel járnak ahhoz, hogy megtalálják őket”, és mindent megtesznek, hogy előkerítsék őket.

Sara halálának pontos okát még mindig nem határozták meg, de a Surrey-i rendőrség szerint a sérülései valószínűleg „hosszabb” időn keresztül tartó bántalmazásból származnak. Mostanra az is kiderült, hogy a házkutatást végző rendőrök állítólag egy kézzel írt feljegyzést találtak, amelynek írója azt állítja, hogy tudja, ki ölte meg a fiatal iskoláslányt.

Az üzenet, amelyet állítólag egy rokona írt le a papírfecnire nagy betűkkel, azt állítja, hogy egy családtagja verte agyon, írja a MirrorOnline. A MailOnline értesülése szerint a feljegyzés így kezdődik: „Aki ezt látja, az szeretném ha tudná, hogy [név] ölte meg [Sarát] úgy, hogy halálra verte. Azért menekülök el, mert féltem az életem.”

A Rawalpindi régió rendőrfőnöke, Khurram Ali elmondta a Mirror Online-nak, hogy „kihallgatták” Urfan apját, testvérét és nagybátyját, és azt mondták, hogy az apa az „elsődleges gyanúsított”. A Surrey-i rendőrség csütörtökön egy újabb felhívást tett közzé további információkért, hogy pontosabb képet alkothasson Sara életviteléről a halálát megelőző hónapokban.

Mark Chapman nyomozófelügyelő ezt mondta: „Most már két hete megtalálták Sara holttestét, és tragikus halálának hatását továbbra is érzi az egész helyi és a tágabb közösség, beleértve rendőrtiszteinket és további munkatársainkat is. Szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik már jelentkeztek és elmondták, amit tudtak. Bárki, aki úgy gondolja, tud valamit, ami segítheti a nyomozás menetét, vegye fel velünk a kapcsolatot. Bármilyen információ jobb, mint a semmi – bár azt gondolhatod, hogy amit tudsz, jelentéktelen, létfontosságú lehet a nyomozás szempontjából”

Kiderült, mi történt az Angliában nemrég meggyilkolt 10 éves kislánnyal: a rendőrség egy kézzel írt feljegyzést talált a házban 5

Sara édesanyja, Olga Sharif, aki most Somersetben él, „elképesztő, gyönyörű” gyermekként jellemezte lányát. A 36 éves nő a The Sunnak így nyilatkozott: „Minden születésnapi bulira meghívták az osztályban, annyira kedvelte mindenki. Annyira kis csinos volt, hogy soha nem kellett megkérnem, hogy pózoljon egy képhez, mert valahányszor a kamerába nézett, csak mosolygott és egyszerűen gyönyörű volt.”

Olga 2009-ben ment hozzá Sara apjához, Urfanhoz, de 2017-ben elváltak, és Urfan megkapta a gyermek felügyeleti jogát. Eltekintve az alkalmi telefonbeszélgetésektől, Olga elmondta, hogy négy év alatt csak kétszer láthatta gyermekeit, majd 2021-ben teljesen megvonták a láthatási jogát, miután összeveszett Urfan új partnerével, Beinasszal.

Urfan és Beinash később 2023 áprilisában költözött a Hammond Road-i otthonukba, ahol néhány hónap múlva Sara holttestét megtalálták. A helyiek szerint a család többnyire elég zárkózott volt, és nem volt társaságkedvelő, de az egyik szomszéd később azt mondta a BBC-nek, hogy a lánya látta Sarát „jól látható sérülésekkel” a testén áprilisban.

„Közvetlenül a húsvéti ünnepek előtt az iskolában észrevették, hogy vágások és zúzódások voltak az arcán és a nyakán” – mondta a szomszéd. „A lányom megkérdezte tőle, mi történt, és azt mondta, leesett a bicikliről, majd elment. Másnap a tanárnő bejelentette, hogy a lány nem jön többet az iskolába, és otthoni oktatásban részesül a továbbiakban.”

A nő lánya szerint Sarát soha többé nem látták az iskolában. Bár nincs hivatalos kiadatási szerződés az Egyesült Királyság és Pakisztán között, az iszlámábádi hatóságok azt mondják, hogy a brit hatóságok „hatalmas nyomást gyakorol rájuk”, hogy megtalálják az eltűnt családtagokat. A pakisztáni rendőrök szerdán letartóztatták Sara nagybátyját, Imran Sharifot, mert azt gyanítják tudja, hol rejtőznek rokonai, és a rendőrök most kihallgatják.

Egy rendőrségi forrás a következőket mondta: „Múlt héten beszéltünk Imrannal és néhány további családtaggal, akik ragaszkodtak ahhoz, hogy nem tudják, hol van Urfan és családja. De nem hiszünk nekik, elképzelhetetlen, hogy ne tudnák, hol van nyolc rokonuk, akik Angliából érkeztek. Hazudnak nekünk. Nyilvánvalóan van rejtegetnivalójuk. Most, hogy elkaptuk az egyiküket, addig fogjuk vallatni, amíg meg nem mondja az igazat.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után