Kiderült, hogy több, mint 11 000-en haltak meg úgy a Covidtól Nagy-Britanniában, hogy a kórházban kapták el 1

A szigetországban, nemrég nyilvánosságra hozott statisztikákból az valószínűsíthető, hogy nagyjából 11,600 ember úgy kapta el a koronavírust és halt bele, hogy valami más miatt volt kórházban és ott fertőződött meg.

Kiderült, hogy több, mint 11 000-en haltak meg úgy a Covidtól Nagy-Britanniában, hogy a kórházban kapták el 3

Az NHS-szel kapcsolatosan nyilvánosságra hozott adatok szerint az országban nagyjából minden nyolcadik olyan ember, aki kórházban vesztette életét a Covid miatt, azt megelőzően úgy került be oda, hogy nem volt Covidos. A Daily Telegraph vizsgálata kimutatta, hogy az NHS  összesen 11 688 embert tart úgy számon, akik valószínűsíthetően, vagy biztosan a kórházi kezelésük során kapták el a vírust, amely miatt később életüket vesztették.

A Valószínűsíthető kategóriába sorolt esetek azok, akiknél legalább nyolc nappal a kórházi felvétel után derült ki, hogy koronavírusosak, míg a Biztos kategóriába sorolt eseteknél legalább 15 nap telt el, amit kórházban töltöttek, és csak azt követően lett pozitív a Covid tesztjük.

Az adatokra pont aközben derült fény, hogy a kormány várhatóan rövidesen bejelenti, hogy jövő tavaszig az NHS minden dolgozója számára kötelező lesz a Covid elleni védőoltás. Mindeközben a gondozóotthonok alkalmazottai tömegesen veszíthetik el az állásaikat Nagy-Britanniában, ha nem oltatják be magukat azonnal, ugyanis számukra napokon belül kötelezővé válik az oltás.

A parlamenti képviselők minden oldalról megdöbbenésüket fejezték ki a számok hallatán, ami megerősíti a félelmeket, hogy a kórházak a vírus melegágyává válhatnak, ami az esetek és a halálozások számának megugrását eredményezheti, ahogy az NHS egyre elfoglaltabb lesz a téli hónapok alatt.

Jeremy Hunt, a korábbi egészségügyi miniszter a Telegraphnak ezt nyilatkozta az adatok hallatán: „Ezek a számok valóban megdöbbentőek. A kórházi fertőzések a járvány leghalálosabb csendes gyilkosai. Ez minden bizonnyal még nyilvánvalóbbá teszi, hogy az egészségügyi dolgozóknak kötelezővé kell tenni a védőoltást.”

Barbara Keeley, az egészségügyi bizottság munkáspárti tagja a következőket mondta: „Senki sem úgy megy be egy NHS-kórházba, azzal a gondolattal, hogy majd ott fog elkapni egy betegséget, amely aztán megöli őt. Az így elhunyt közel 12 000 személy családja megérdemli az NHS England nyitottságát és átláthatóságát ennek az egésznek a vizsgálatát illetően. Le kell vonnunk a tanulságokat, hogy ne ismétlődhessenek meg ehhez hasonló botrányok.”

A feltárt adatok azt is kimutatták, hogy a kórházban ilyen körülmények közt elhunyt 11 688 áldozat mellett hozzávetőleg 40 000 ember fertőződött meg a vírussal a kórházban töltött ideje alatt.

Az egyik kórház, a norfolki Kings Lynnben található Queen Elizabeth Hospital (QEH) családok százaitól kellett hogy bocsánatot kérjen a múlt hónapban, miután saját vizsgálata fényt derített rá, hogy 151-en voltak akik meghaltak úgy, hogy a vírust nagy valószínűséggel a kórház falai közt kapták el. A kórház minden áldozat családjától személyesen kért bocsánatot, miután vizsgálatuk arra a következtetésre jutott, hogy sok fertőzés hátterében a betegek elkülönítésére szolgáló privát szobák hiánya állt.    Forrás

Megosztás