Így loptak el egy £3,500-os biciklit pofátlanul, fényes nappal, Londonban, mindenki szeme láttára 1

Az egyik járókelő közvetlen közelről videózta le London egyik forgalmas utcáján, amint tolvajok flexszel vágták le a lakatot egy nagyon drága bicikliről, amit kiszemeltek az utcán, majd lopták el szemrebbenés nélkül, mindenki szeme láttára.

Így loptak el egy £3,500-os biciklit pofátlanul, fényes nappal, Londonban, mindenki szeme láttára 3

Az arra járó emberek megrőkönyödve nézték, amint két maszkos, csuklyás alak nekiáll lakatot flexelni egy bicikliről közvetlenül egy hatalmas bevásárlóközpont mellett. Az egyik csuklyás férfi egy akkumulátoros flexszel vágta át a Trek Powerfly 4 elektromos bicikli lakatját a Surrey Quays bevásárlóközpont előtt, Rotherhithe-ben szombat délután.

Martin Pelant, aki az esetet levideózta, azt mondta, hogy a felvételen látható tolvajt három másik, szintén maszkot viselő férfi is segítette, miközben a Powerfly 4 elektromos kerékpárral meglógott. Az utcán mellettük elsétáló emberek közül többen is lefényképezték a jelenetet, de közbeavatkozni nem nagyon mert senki.

Pelant a Facebookon és a Youtube-on is megosztotta a videót abban a reményben, hogy ezzel segít a bandát leleplezni és a tagjait kézre keríteni. A videó alá a következőket írta: „Komolyan? Fényes nappal? Flexszel? Egy emberekkel teli bevásárlóközpont előtt? A mai tolvajok valóban nem ismernek határokat.”

Pelant azt mondta a road.cc kerékpáros weboldalnak, hogy egész nagy „tömeg” gyűlt össze a helyszínen, és nézték, ahogy a banda megpróbálja meglovasítani a drága biciklit. A durván 3500 fontos bringa ára forintba átszámolva egyébként közel 1.5 millió HUF.

„Sok ember sétált el mellettük, és néhányan távolról figyelték az eseményeket. Egy másik szemlélő telefonált is a rendőröknek, akik kb 15 perc múlva értek a helyszínre. A bevásárlóközpont biztonsági emberei sajnos a másik bejáratnál voltak.” – mondta Mr. Pelant.

Adam Lakeman, aki a kerékpár tulajdonosa, a Stolen Bikes in London Facebook-oldalán köszönetet mondott az embereknek, hogy legalább rögzítették és jelentették a lopást. Ezt írta: „A kerékpáromat, egy Trek Powerfly 4-et, ellopták a Surrey Quays Shopping center előtt, november 6-án, szombaton. Biztos vagyok benne, hogy néhányan már láthatták azt a videót, amelyen épp flexszel vágják le róla a zárat. Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik bekapcsolódnak, megosztják a videót, és segítenek minél több emberhez eljuttatni.”   Forrás

(Visited 1 times, 1 visits today)
Megosztás