Kiderült, hogy a brit kormány már mesterséges intelligenciát használ a támogatásokkal, bevándorlással de még az egészségüggyel kapcsolatos bizonyos kérdések eldöntésére is 1

A brit kormány tisztviselői mesterséges intelligenciát (AI) használnak, hogy segítsen nekik dönteni a házassági engedélyek jóváhagyásától kezdve egészen a támogatások elbírálásáig egy csomó dologban, derült ki nemrégiben.

Kiderült, hogy a brit kormány már mesterséges intelligenciát használ a támogatásokkal, bevándorlással de még az egészségüggyel kapcsolatos bizonyos kérdések eldöntésére is 3

Egy vizsgálat szerint legalább nyolc Whitehall részleg köztisztviselői és több rendőrség is mesterséges intelligenciára támaszkodik a támogatásokkal kapcsolatos, bevándorlási és igazságszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben. Az egyik legmegdöbbentőbb friss információ, hogy még a Munka- és Nyugdíjügyi Minisztérium (DWP) is egy algoritmust használ a támogatásokkal kapcsolatos potenciális csalások azonosítására.

Az is kiderült, hogy a Fővárosi Rendőrség által használt arcfelismerő rendszer több hibát tud elkövetni a feketék arcának felismerésében, mint a fehérek esetében. És van olyan algoritmus is, amelyet a Belügyminisztérium használ a hamis házasságok észlelésére, amely, mint kiderült, indokolatlanul nagy arányban vesz célba egyes nemzetiségeket.

A The Guardian által végzett vizsgálat kimutatta, hogy legalább nyolc Whitehall részleg használja valamilyen módon az MI-t, némelyik sokkal nagyobb mértékben támaszkodik rá, mint mások. Az NHS is bizonyos esetekben, többek között a világjárvány idején is támaszkodott a mesterséges intelligenciára, hogy azonosítsa azokat a veszélyeztetett betegeket, akiknek célszerű lenne bezárkóznia.

A Belügyminisztérium pedig „álházasságok lebuktatására” használja, amely a Guardian szerint aránytalanul nagy százalékban jelöli meg az Albániából, Görögországból, Romániából és Bulgáriából érkezőket.

A mesterséges intelligenciát a repülőtereken az elektronikus kapuknál, és az útlevélkérelmezési folyamatban is használják, mint kiderült. A Munka- és Nyugdíjügyi Minisztériumnál pedig mesterséges intelligencia szűri ki a csalásokat és hibákat a támogatást igénylők körében.

Marion Oswald, a Northumbria Egyetem jogász professzora és a kormány adatetikai tanácsadó testületének egykori tagja a következőt mondta a lapnak: „Hiányzik a következetesség és az átláthatóság abban, ahogyan a mesterséges intelligenciát az állami szektorban használják. Ezen eszközök nagy része sok ember mindennapi életét befolyásolja, például azokat, akik igényelnek valamilyen támogatást, de azt sem tudják, miért használják a rendszert, és nincs lehetőségük megkérdőjelezni a létjogosultságukat.”

A miniszterek augusztusban 13 millió GBP értékű befektetést különítettek el a technológia egészségügyi felhasználásával kapcsolatos kutatások előmozdítására. Eközben Rishi Sunak megpróbálja Nagy-Britanniát a világ egyik vezető pozíciójába helyezni az AI fejlesztések és annak szabályozása tekintetében.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után