„A Brexit-nek nem lett volna szabad megtörténnie, mert nem szavaztak rá elegen” – az egyik korábbi Brexit miniszter megdöbbentő nyilatkozata 1

Nem lett volna szabad megengedni, hogy a Brexit megtörténjen a választók mindössze 52 százalékának támogatásával – ismerte be nemrégiben egy korábbi tory Brexit-miniszter.

„A Brexit-nek nem lett volna szabad megtörténnie, mert nem szavaztak rá elegen” – az egyik korábbi Brexit miniszter megdöbbentő nyilatkozata 3

Az egyik vezető Brexit-párti személy, Steve Baker megsemmisítő erejű beismerő vallásában elismerte, hogy az EU-ból való kilépésről szóló történelmi jelentőségű szavazáshoz 60 százalékos „szupertöbbség” vagy más néven minősített többség kellett volna. A Northern Ireland Office minisztere úgy nyilatkozott, hogy egy „50 százalék plusz egy fős” egyszerű többség például az ír egyesítésről szóló szavazás esetében biztosan nem lenne tanácsos.

Az EU-tagság megszűnéséről szóló 2016-os népszavazás nagyjából 52 – 48 százalékos megoszlással zárult le az Egyesült Királyság lakosságának körében, ami évekig tartó zűrzavart okozott az ország 2020 januári kilépése előtt, és azóta sem valami rózsás a helyzet.

Steve Baker megsemmisítő beismerő vallásában elismerte, hogy az EU-ból való kilépésről szóló történelmi jelentőségű szavazáshoz 60 százalékos „szupertöbbség” kellett volna. Baker a Brit-Ír Parlamenti Közgyűlés (BIPA) ülésén felszólalva azt nyilatkozta, hogy „valószínűleg minősített többségnek kellett volna lennie”, legalább 60 százalékosnak ahhoz, hogy az EU-ból való kilépés megtörténhessen.

A miniszter szerint a magasabb küszöb megszüntette volna azt a nehézséget, hogy a politikusok egy jelentős része és a közvélemény ne fogadja el az eredményt és egyben elismerte, hogy így viszont komoly politikai „nehézségeket” okozott.

Arra a kérdésre, hogy megbánt-e bármit a Brexit kapcsán, Baker úr azt mondta: „Az egyik dolog, amit megbántam az, hogy valószínűleg minősített többségnek kellett volna lennie. Ezt nagyon nagy dolog tőlem, hogy kimondom – mert, ha szupertöbbség lett volna, akkor elvesztettük volna a szavazást, és még mindig az EU-ban lennénk. De azért mondom ezt, mert, ha 60 százalékot kellett volna megszereznünk, akkor mindenki tiszteletben tartotta volna az eredményt.”

„Ha 60-40-es eredmény lett volna, elképzelhetetlen számomra, hogy mindazok a politikai nehézségek értek volna bennünket, amelyek abból fakadtak, hogy a parlamenti képviselők nem voltak hajlandók elfogadni az eredményt.”

Tavaly Baker úr bocsánatot kért az EU-val folytatott tárgyalások során tanúsított „vad” viselkedése és álláspontja miatt, amely szerinte nem mindig ösztönözte Írországot arra, hogy bízzon az Egyesült Királyság kormányában.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után