Kiderült, hogy 2 oltás is csak minimális, vagy semmilyen védettséget nem ad az Omicron variáns ellen 1

Egy második tanulmány hétfőn megerősítette, hogy az AstraZeneca vagy a Pfizer oltások két adagja is csak csekély védelmet nyújt az Omicron variáns elkapása ellen – bizonyos esetekben pedig egyáltalán nem nyújt semmiféle védelmet sem.

Kiderült, hogy 2 oltás is csak minimális, vagy semmilyen védettséget nem ad az Omicron variáns ellen 3

Az Oxfordi Egyetem elemzése alátámasztja az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynökségének múlt pénteki megállapításait, miszerint az Egyesült Királyságban használt két leggyakoribb vakcina két adagja kevésbé hatékony a tünetekkel járó Omicron variánsos megbetegedés ellen, mint a Delta variánssal megfertőzöttek esetében.

Ugyanakkor azt is fontos megjegyezni, hogy a hétfői eredmények nem találtak arra utaló bizonyítékot, hogy az Omicron variáns esetében nagyobb lenne az esély a betegség súlyossá válására, kórházba kerülésre vagy az elhalálozásra a beoltott személyek esetében.

A kutatók azonban azt is felvetették, hogy a vakcináknak az Omicron variánshoz való „hozzáigazítása” megakadályozhatja, hogy azok működjenek Delta variáns ellen– ami azt jelenti, hogy a jövőbeli vakcináknak több törzs ellen is hatékonynak kell lenniük egyszerre, mint az influenza elleni oltás esetében.

Azt mondták a szakértők, hogy a fertőzések számának növekedése valószínű, beleértve azokat az embereket is, akik korábban már átestek a koronavíruson, vagy be vannak ellene oltva (két oltással). Ennek eredményeként az oltatlanok beoltása és az emlékeztető oltás beadása minél több embernek a legfontosabb feladat. A tanulmány két oltáson átesett emberek vérmintáját használta, és tesztelték a vakcináknak az Omicron variánst semlegesítő képességét.

Gavin Screaton professzor, a tanulmány egyik szerzője elmondta, hogy a kutatás azt az üzenetet közvetíti, hogy azoknak, akiknek felajánlják az emlékeztető oltást, érdemes lenne azt fel is venniük minél hamarabb.

“Bár nincs bizonyíték arra, hogy a beoltott populáció körében megnőtt volna a súlyos lefolyású megbetegedések vagy a vírus okozta halálozás kockázata, óvatosnak kell maradnunk, mivel a nagyobb esetszám továbbra is jelentős terhet helyez az egészségügyi rendszerre” – mondta.

Matthew Snape professzor, a másik társszerző ezt nyilatkozta: „Ezek az adatok fontosak, de ez csak a teljes kép egyik fele. A tanulmány Csak a második adag oltás után vizsgálja a semlegesítő antitesteket, de a sejtszintű immunitásról nem árul el sokat, viszont ezt is meg fogjuk vizsgálni tárolt minták segítségével. Fontos emellett az is, hogy még nem mértük fel a „harmadik dózis” hatását, amelyről tudjuk, hogy jelentősen megnöveli az antitest-koncentrációt, és valószínű, hogy ez az Omicron variáns elleni hatékonyság javulásához vezet.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után