A British Airways egyik járatának kényszerleszállást kellett végrehajtania Heathrow repterén, miután technikai probléma adódott út közben az óceán fölött.

g-xlea-british-airways-airbus-a380-841_PlanespottersNet_423895

Az ismert légitársaság BA295-ös járatának vissza kellett térnie Heathrow repterére, miután már több órája úton volt Chicago felé az Atlanti óceán felett. Az utasokkal csak annyit közöltek először, hogy a gép technikai probléma miatt megfordul, és visszatér Londonba, miután már vagy három órája úton voltak.

Mint kiderült, a repülőgép futóművével voltak gondok, amit csak nem sokkal a landolás előtt közöltek az utasokkal, késleltetve a komolyabb aggódás megkezdődését. Ez igen komoly pánikot válthatott ki a gép utasai közt, mivel mint tudjuk a landoláshoz nem árt, ha vannak a járműnek kerekei.

BA kenyszerleszallas hunglia

„Már vagy 3 órája repültünk, amikor egyszer csak annyit mondtak be, hogy visszafordulunk, és Londonban fogunk leszállni, technikai probléma miatt, és hogy az út kb. 2 órát fog igénybe venni. Vagy 20 perccel az érkezés előtt bemondták, hogy kiengedik a futóműveket.”

„Most már tudjuk, hogy a futóművek nem működtek rendesen, és valami meghibásodás miatt csak három kerék nyílt ki az 5 helyett. A pilóta óriási volt és hihetetlenül nyugodt. Jelen pillanatban a kifutón vagyunk és várjuk, hogy bevontassák a gépet. A landolást hibátlanul megcsinálta a pilóta. Még három kerékkel is ügyesebben tette le a gépet, mint mások 5-tel.”

A gép végül szerencsésen landolt délután 5:15-kor a híres londoni reptéren, aminek az egyik kifutóját a problémás járat miatt egy egész órára lezártak a magas szintű készültség miatt.

Az utasok állva tapsoltak, és nem győztek hálálkodni a pilótának. Szinte ódákat zengtek róla, az aggódó hozzátartozókról nem is beszélve. A pilótának lehet, hogy csak egy egyszerű mozdulat volt csupán, és már ezerszer gyakorolta szimulátoron, hogy mit kell tenni ilyen esetben, de azért ne felejtsük el, hogy ilyenkor nagyon apró dolgokon múlhat nagyon sok ember élete, így bármilyen egyszerű is volt, nagyszerű, hogy a végén mindenki fellélegezhetett, és senkinek semmi baja nem lett.    Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára