Sokkal durvább bírság vagy akár börtön vár hamarosan azokra a főbérlőkre és cégekre Nagy-Britanniában, akik illegális bevándorlókat fogadnak be vagy alkalmaznak 1

Jelentősen meg fogják emelni azokra a munkaadókra és főbérlőkre kiszabott bírságokat, akik megengedik, hogy illegális bevándorlók dolgozzanak náluk vagy lakjanak az ingatlanjaikban, mindezt a csatornán való átkelések számának visszaszorítása érdekében.

Sokkal durvább bírság vagy akár börtön vár hamarosan azokra a főbérlőkre és cégekre Nagy-Britanniában, akik illegális bevándorlókat fogadnak be vagy alkalmaznak 3

Robert Jenrick bevándorlásügyi miniszter azzal érvelt, hogy a „gátlástalan” főnökök, akik megengedik az okmányok nélküli munkások dolgoztatását, segítik az országba kis csónakokkal embereket szállító embercsempészeket. A tisztségviselők arra számítanak, hogy a szabályokat megszegőkre kiszabott keményebb polgári jogi szankciók a jövő év elejétől már érvényben lesznek, az őszi jogszabály-módosításokat követően.

A belügyminisztérium azzal érvelt, hogy „az illegális munkavégzés és a hasonló módon bérelhető ingatlanok jelentős vonzerőt jelentenek a Csatornán átkelő migránsok számára”, és hogy a növekvő bírságok elrettentő erejűek lesznek.

A munkáltatókra kiszabott büntetések maximuma 45 000 GBP-ra emelkedik munkavállalónként az első szabálysértés esetén, és 60 000 GBP-ig a visszaesők esetében, ami mind a két esetben a legutóbb 2014-ben módosított összeg háromszorosa. A főbérlőket lakónként 1000 GBP-tól 10 000 GBP-ig terjedő pénzbírsággal sújthatják, az ismétlődő jogsértések esetén pedig 3000 GBP és 20 000 GBP közötti büntetés lehet a „jussuk”.

Mr. Jenrick azt mondta: „Az illegális bevándorlók Nagy-Britanniában való munkavállalásának és letelepedésének megnehezítése létfontosságú a veszélyes, és szükségtelen, kishajókon való átkelésének megakadályozása érdekében.”

„A gátlástalan főbérlők és munkaadók, akik engedélyezik az illegális munkát és ingatlanbérlést, lehetővé teszik a gonosz embercsempészek üzleti modelljének további működését. Nincs mentség arra, ha nem végzik el a megfelelő ellenőrzéseket, és a szabályszegők mostantól lényegesen szigorúbb büntetésekre számíthatnak majd.”

Szankciók illegális bérbeadásért

Öt év börtönbüntetésre ítélhetik, vagy pénzbírságot kaphat, aki ingatlant ad bérbe Angliában olyan személynek, akiről tudta, vagy akiről „feltételezheti”, hogy nincs joga az Egyesült Királyságban tartózkodni.

Ide tartozik, ha volt oka azt hinni, hogy:

  • nem volt engedélyük az Egyesült Királyságba való belépésre vagy ott tartózkodásra
  • lejárt a tartózkodási engedélyük
  • papírjaik hibásak vagy hamisak voltak

Yvette Cooper árnyék-belügyminiszter elmondta, hogy 2016 óta a toryk vezetése alatt kétharmadával csökkentek az illegálisan munkavállalókat foglalkoztató cégekre kiszabott büntetések, és mindeközben a letartóztatások száma is csökkent.

„A büntetések szigorítását szigorúbb végrehajtási intézkedésekkel kell kombinálni, ha a kormány komolyan gondolja a problémák kezelését” – mondta a munkáspárti képviselő.

A liberális demokrata belügyi szóvivő, Alistair Carmichael pedig azt mondta, hogy: „Az ország minden nap újabb értelmetlen bejelentésekkel szembesül a menekültügyi rendszerrel kapcsolatban, amik semmi érdemi változást nem érnek el. Merészebb megoldásra van szükség a miniszterektől, de túl arrogánsak ahhoz, hogy ezt beismerjék.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után