"Kemény időszak következik Nagy-Britanniában" - a pénzügyminiszter legfrissebb nyilatkozata, miután újabb kamatemelés történt 1

A Bank of England az elmúlt 14 év legmagasabb szintjére emelte az Egyesült Királyságban a banki alapkamatot, miközben küzdenek a megugró árak megfékezéséért.

"Kemény időszak következik Nagy-Britanniában" - a pénzügyminiszter legfrissebb nyilatkozata, miután újabb kamatemelés történt 2

3%-ról 3,5%-ra emelkedett az alapkamat, ami egyben azt is jelenti, hogy zsinórban kilencedik alkalommal emelt a BoE. Az emelkedés egyes lakástulajdonosok és a hitellel rendelkezők számára magasabb jelzáloghitel törlesztőket fog jelenteni pont egy olyan időszakban, amikor sokan már így is küzdenek a megélhetési költségekkel.

A megtakarítással rendelkezőknek viszont előnyös lesz, amennyiben a bankok a magasabb kamatot áthárítják az ügyfelekre. A Bank of England tavaly év vége óta próbálja csillapítani az emelkedő árak okozta terheket.

Az infláció – az árak emelkedésének üteme – 40 éve nem látott ütemben növekszik, annak köszönhetően, hogy az élelmiszerek és az energia ára gyorsan emelkedik. A kamatlábak emelésének elméletileg arra kell ösztönöznie az embereket, hogy kevesebbet költsenek és kevesebb hitelt vegyenek fel, és többet takarítsanak meg. Ennek pedig elviekben segítenie kell az infláció csökkentésében.

A 10,7%-os infláció továbbra is több mint ötszöröse a Bank 2%-os céljának, de novemberben végre kissé mérséklődött. Andrew Bailey, a Bank of England vezére azt mondta, hogy ez volt az “első olyan pillanat”, hogy a szárnyaló áremelkedések csökkenni kezdtek, de még mindig “hosszú út áll előttünk”. A legutóbbi emelés bejelentésekor a Bank jelezte, hogy jövőre is folytatni fogja a kamatemelést.

Ez azt jelenti, hogy a változó kamatozású jelzáloghitellel rendelkező lakástulajdonosok vagy azok, akik első ingatlanjukat szeretnék megvásárolni, magasabb költségekkel szembesülhetnek. A legutóbbi kamatemelést követően a tipikus jelzáloghitellel rendelkezők körülbelül 49 fonttal fognak többet fizetni havonta, míg a normál változó kamatozású jelzáloghitel-tulajdonosok átlag 31 GBP-s ugrással néznek szembe.

“Tudom, hogy ez most nehéz időszak az emberek számára, de létfontosságú, hogy ragaszkodjunk a tervünkhöz, és a Bank of Englandtel együtt dolgozzunk, miközben lépéseket tesznek az infláció visszaállítása érdekében. Minél hamarabb megfékezzük az inflációt, annál jobb. Minden olyan intézkedés, amely a magas árak tartós beágyazódását kockáztatja a gazdaságunkba, csak meghosszabbítja mindenki fájdalmát, gátolva a gazdasági fellendülés minden kilátását.” – nyilatkozta a pénzügyminiszter a legutóbbi beszédében.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után