Minden angliai magyarhoz is szól a következő cikk, ugyanis Áder János köztársasági elnök, népszavazást hirdetett ki, szintén az EU és a nem magyar állampolgárok hazánkba való betelepítése kapcsán.

93292_orig_1

A köztársasági elnök által meghirdetett népszavazás az összes magyar állampolgárt érinti vagy közvetlenül, vagy közvetetten, ezért fontosnak találtuk, hogy minél több ember értesüljön róla. Pláne, hogy Nagy-Britanniában is nemrég volt egy, az ország jövőjét befolyásoló hasonló esemény.

A magyarországi népszavazás pontos kérdése, amire választ kell majd adni, az lesz hogy: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” A szavazás napja 2016. október 2. lesz.

nepszavazas

Magyarországi lakcímmel rendelkező, Nagy-Britanniában szavazni óhajtó választópolgárok számára:

Az a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár, aki a szavazás napján Nagy-Britanniában szeretne élni a választójogával, a londoni magyar
nagykövetségen adhatja le szavazatát 2016. október 2.-án 6:00-18:00 között.

Cím: Magyar Nagykövetség, London, 35 Eaton Place, SW1X 8BY

A népszavazáson csak az a külhoni magyar állampolgár vehet részt, akinek a választási regisztrációs kérelme 2016.szeptember 17-ig eljut a Nemzeti Választási Irodába.  A kérelem benyújtható személyesen, levélben vagy online itt:
https://kerelem.valasztas.hu/vareg/OrszagosNepszavazas01.xhtml

A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár személyesen szavazhat. A szavazás napján lakóhelyétől távol tartózkodó választópolgár belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát. Átjelentkezést 2016. szeptember 30-án 16.00 óráig, a külképviseleti névjegyzékbe vételt 2016. szeptember 24-én 16.00 óráig lehet kérni a valasztas.hu oldalon, illetve levélben vagy személyesen a lakóhely szerint illetékes helyi választási irodától

Bővebb tájékoztatás a  Nemzeti Választási Iroda (NVI http://valasztas.hu/) honlapján található.

[fblike]