Káosz az egyik londoni repülőjáraton: az egyik utas tízezer méter magasan egy törött üveggel szúrta le utastársát 1

Elszabadult a pokol, miután az egyik utas magából kikelve megtámadott és megszúrt egy férfit egy törött üvegpalackkal a British Airways egyik járatán menet közben.

Káosz az egyik londoni repülőjáraton: az egyik utas tízezer méter magasan egy törött üveggel szúrta le utastársát 3

Rendkívül kaotikussá vált a helyzet hétfőn tízezer méter magasságban, alig több mint egy órával azelőtt, hogy a gép megérkezett volna a Karib-térségbe a London Gatwick repülőtérről. A BA2159-es járatszámmal ellátott, St Luciába tartó járat utasterében készült sokakat elborzasztó felvételeken két férfi látható, akik egymásnak esnek, miközben a többi utas és a személyzet megpróbálja őket szétválasztani.

A verekedés a hírek szerint akkor robbant ki, amikor az egyik utas, aki egy másik férfival veszekedett, a Boeing 777-es gép konyhájába sétált és összetört egy palackot. Miután az étel-előkészítő területen széttörte az üveget, az agresszor, aki sapkát viselt, visszafordult és az utastérbe visszaérve rárontott a másik fickóra, akinek a testébe vágta a törött üvegdarabot.

Káosz az egyik londoni repülőjáraton: az egyik utas tízezer méter magasan egy törött üveggel szúrta le utastársát 4

A British Airways járatán utazó többi utas, akik szemtanúi voltak a jelenetnek, amint a támadó összetört egy borosüveget és leszúrta egy utastársát, keményen bírálták a légitársaságot, amiért „korlátlan mennyiségű” alkoholt biztosítottak neki, és nem avatkoztak be időben, amikor „nőket zaklatott” a fedélzeten.

A gépen utazók közül többen is azt állították, hogy férfiak egy egész csoportja órákat töltött „hangosan bulizva a BA személyzete által biztosított végtelen mennyiségű alkohol kíséretében”, valamint több női utashoz is odamentek, akiket zaklattak vagy „fogdostak” még mielőtt a helyzet még jobban eldurvult volna.

Káosz az egyik londoni repülőjáraton: az egyik utas tízezer méter magasan egy törött üveggel szúrta le utastársát 5

A fedélzeten tartózkodók azt mondták a MailOnline-nak, hogy „nem avatkoztak közbe”, és „csak olaj volt a tűzre”, hogy „figyelmen kívül hagyták” a férfi felháborító viselkedését a támadás előtt, és azt állították, hogy a gépen utazók több órán keresztül nem tudták használni a WC-t. A támadás során egyébként két utas is megsérült.

Egy nő ezt mesélte a járaton történtekről: „A fő agresszor szörnyen viselkedett az incidenst megelőzően is, a BA személyzete talán túlságosan meg volt ijedve ahhoz, hogy átvegye az irányítást, de a légkör egyértelműen érezhetően valamilyen incidenshez vezetett. Egy pár férfi órákon át ácsorgott a gép hátuljában, és hangosan buliztak a BA személyzete által biztosított végtelen mennyiségű alkohol kíséretében. Számos nőt szólítottak meg a járaton, engem és egy utastársam is megragadtak a karomnál fogva, amikor elhaladtunk mellettük.”

Káosz az egyik londoni repülőjáraton: az egyik utas tízezer méter magasan egy törött üveggel szúrta le utastársát 6

„A személyzet látta ezt, és nem avatkozott közbe, hozzájárulva a szituáció eszkalálódásához. Órák teltek el úgy, hogy a nők nem tudtak bejutni a mosdóba.”

Egy másik nő, aki ott utazott, ahol a támadás kibontakozott, azt állította, hogy a BA személyzete „figyelmen kívül hagyta” a csoportot, pedig „női utasokat zaklattak”, és többen is elsírták magukat.

Azt mondta: „A támadást elkövető férfi magányos nőkhöz ment oda a járaton, és megpróbált elbeszélgetni velük, és nekem például azt mondta, hogy mindkét szülője most halt meg, ezért most van egy saját háza St Lucián, és felajánlotta, hogy ő lesz az idegenvezetőm.”

„Két óra elteltével már mindannyian rendkívül részegek voltak, és egy félelmetes sorfalat alkottak a gép hátuljában. Nagyon kiábrándító, hogy a BA még nem vette fel a kapcsolatot az utasokkal, bár biztos vagyok benne, hogy több panasz is érkezett, mivel a közelünkben lévő nők nagyon pánikba estek, és többen nem hagyták abba a sírást míg földet nem értünk.”

Káosz az egyik londoni repülőjáraton: az egyik utas tízezer méter magasan egy törött üveggel szúrta le utastársát 7

A hősies utasok és a személyzet egyes tagjai azután rohantak oda, hogy véget vessenek az incidensnek, miután a támadó megszúrta az áldozatát, de addigra a fegyvertelen utas elég komoly sérülést szerzett, és többen is úgy mesélték, hogy vér fröccsent szét a kabinban.

A gépen tartózkodók azt mondták, hogy miután lecsillapították, a férfit leszállásig a gép egyik sarkában tartották. A pilóta állítólag ekkor jelentette be a fedélzeten történt „egészségügyi incidenst”, és mindenkit arra utasított, hogy maradjon a helyén. A mentőkkel együtt három rendőr szált fel a gépre a landolás után, hogy a sérült utasokat kórházba szállítsák, a támadót pedig eltávolították a gépből.

A British Airways szóvivője így nyilatkozott: „Megdöbbentünk, amikor hallottuk, hogy mi történt, és hálásak vagyunk a jól képzett légiutas-kísérőinknek és utasainknak, akik támogatták őket ennek a nehéz incidensnek a kezelésében. Szeretnénk biztosítani ügyfeleinket, hogy ezt a viselkedést soha nem fogjuk tolerálni, és mindig megtesszük a megfelelő intézkedéseket.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után