Iskolás kisgyerekek közé hajtott egy terepjáró Londonban: Egy 8 éves kislány meghalt, legalább 15-en megsérültek 1

Eddig úgy tudni, összesen hét gyerek és két felnőtt sérült meg, miután egy Land Rover behajtott egy lányiskola területére Wimbledonban és többeket elütött, melynek következtében többen is az életükért küzdenek, egy 8 éves kislány pedig sajnálatos módon belehalt sérüléseibe.

Iskolás kisgyerekek közé hajtott egy terepjáró Londonban: Egy 8 éves kislány meghalt, legalább 15-en megsérültek 3

Több mint 20 mentőautót küldtek ki a helyszínre a The Study Prep Wimbledon iskolához, ami a Camp Roadon található. A helyi rendőrség időközben megerősítette, hogy nem kezeli „terrorcselekményként” az esetet.

„A légi mentők, mentőautók, a tűzoltóság és a rendőrség egységei mind jelen vannak a helyszínen” – mondta Stephen Hammond, a körzet kormánypárti képviselője. “A sürgősségi segélyszolgálatok száma a helyszínen jól mutatja, mennyire súlyos az incidens, sajnos számos súlyos sérült van, és tudomásom szerint közülük többen is életveszélyes állapotban vannak.”

Iskolás kisgyerekek közé hajtott egy terepjáró Londonban: Egy 8 éves kislány meghalt, legalább 15-en megsérültek 4

A Study Prep Wimbledon, ahol 4 és 11 év közötti gyermekek tanítása zajlik, nem kívánta kommentálni a történteket.

Iskolás kisgyerekek közé hajtott egy terepjáró Londonban: Egy 8 éves kislány meghalt, legalább 15-en megsérültek 5

A lányiskola körülbelül egy mérföldre található az All England Lawn Tennis and Croquet Clubtól, ahol jelenleg a wimbledoni Grand Slam teniszbajnokság zajlik.

Amit eddig tudni lehet az incidensről, röviden összefoglalva:

Az eddigi értesülések szerint legalább 15-en megsérültek, többen súlyosan, és egy 8 éves kislány meghalt, miután a Land Rover típusú személygépjármű nekiütközött egy általános iskolának a délnyugat-londoni Wimbledonban.

Iskolás kisgyerekek közé hajtott egy terepjáró Londonban: Egy 8 éves kislány meghalt, legalább 15-en megsérültek 6

A baleset a Camp Road-i Study Preparatory School területén történt, valamivel 10:00 óra előtt. Számos sérültet még mindig egy közeli kórházban ápolnak, miután az esetet követően legalább 10 személyt kellett bevinni súlyos és kevésbé súlyos sérülésekkel.

Iskolás kisgyerekek közé hajtott egy terepjáró Londonban: Egy 8 éves kislány meghalt, legalább 15-en megsérültek 7

A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr megállt a helyszínen, nem próbált meg elhajtani onnan, és nem kezelik terrorcselekményként az esetet. A rendőrség azóta megerősítette, hogy a jármű vezetőjét, egy 40 év körüli nőt letartóztatták, halált és súlyos sérüléseket okozó veszélyes vezetés vádjával.

Ez volt az iskola utolsó tanítási napja a nyári szünet előtt. Az aggódó szülők egymás után érkeztek az iskolába a hír hallatán további információkért a történtekkel kapcsolatban.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után