Itt van, melyik London legmegfizethetőbb kerülete, ha lakást akarunk venni a brit fővárosban 1

A londoniak nagyon jól tudják, hogy itt minden, csak nem könnyű lakást venni, és sokunk számára ez csak egy távoli álom marad. Azonban nincs minden veszve, mert az egyik „trendi” londoni városrész a főváros legolcsóbb kerülete lett lakásvásárlás szempontjából – és az eredmény sokakat meglephet.

Itt van, melyik London legmegfizethetőbb kerülete, ha lakást akarunk venni a brit fővárosban 3

Tower Hamlets végzett ugyanis az élen egy nemrég készített felmérés alapján, Kelet-Londonnak egy egy olyan kerülete, amely magában foglalja Spitalfields, Whitechapel, Bethnal Green, Mile End, Limehouse és Bow városrészeket is. A South Park Removals tanulmánya szerint a lakásárak és az átlagos fizetések közötti különbséget elemezve a 32 londoni kerületben az átlagos ingatlan ár itt 575 183 GBP volt.

Összehasonlításképpen a Zoopla adatai azt mutatják, hogy az átlagos ingatlanár London egész területére vetítve 731 910 font – 156 727 fonttal drágább.

Tower Hamlets-et többen úgy írták le, mint „London legjava egy városrészben”. „Tower Hamlets fantasztikus. Nagyszerű pubok, szuper mozik, kiváló éttermek, Fantasztikus történelem helyszínek, a londoni Tower-ről nem is beszélve. Ragyogó zöldterületek, pl. a Victoria Park… és még sorolhatnánk. A kézműves kávézóktól a múzeumokig a Tower Hamlets tevékenységek széles skáláját kínálja.”

Itt van, melyik London legmegfizethetőbb kerülete, ha lakást akarunk venni a brit fővárosban 4

Council tax Tower Hamletsben

Mint a legtöbb területen, a Tower Hamletsben fizetendő önkormányzati adó összege is az ingatlan értékétől és attól függ, hogy melyik sávba tartozik. Olyan ingatlanok után, amelyek értéke meghaladja a 320 000 GBP-t (a városrész átlagára alapján) évi 3351,02 fontot fog fizetni. Ez azért elég sok…

Ha a vásárlás nem fér a költségvetésbe, és tudni szeretnéd a bérlés költségeit, az Országos Statisztikai Hivatal szerint az átlagos havi bérleti díj itt 2164 GBP. Összehasonlításképpen, a Zoopla adatai szerint az átlagos bérleti díj Londonban jelenleg 2119 font. Mindenesetre, ha azon gondolkozol, hova költözz Londonban, Tower Hamlets lehet az egyik jó megoldás.

A South Park Removals szerint ezek a legolcsóbb londoni városrészek lakásvásárlás esetén:
 • Tower Hamlets
 • Havering
 • Barking and Dagenham / Newham
 • Bexley
 • Croydon
 • Bromley
 • Southwark
 • Hillingdon
 • Greenwich / Sutton

Itt van, melyik London legmegfizethetőbb kerülete, ha lakást akarunk venni a brit fővárosban 5

Egy másik felmérés szerint pedig ezek a legolcsóbb városrészek Londonban lakásvásárlás szempontjából:
 1. Barking és Dagenham: Kelet-Londonban található, ez a kerület viszonylag alacsonyabb lakásárakkal rendelkezik, összehasonlítva a város más részeivel.
 2. Bexley: Délkelet-Londonban található Bexley is kedvezőbb áron kínál lakásvásárlási lehetőségeket, miközben még mindig elérhető távolságra van  London belvárosától.
 3. Sutton: Dél-Londonban fekszik, Sutton vegyíti a külvárosi és belvárosi életet viszonylag megfizethető lakásárakkal összehasonlítva a belső londoni kerületekkel.

Viszont az árak változhatnak a lakás típusától, a kerületen belüli elhelyezkedéstől és a piaci feltételektől függően, ezért fontos alaposan körüljárni és figyelembe venni a saját igényeinket és preferenciáinkat, amikor megfelelő lakást keresünk Londonban.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után