Elköltöztem Londonból, mert máshol egy egész lakást bérelhetek ugyanazért a pénzért 1

A brit fővárosban egyre jobban elszállnak az albérletek árai, és egyre többen költöznek vidékre a megélhetési költségek csökkentése céljából. Ezen a héten Hertfordshire-ben beszélgetünk Michele Theil jótékonysági sajtóreferenssel és szabadúszó újságíróval. Michele 2022-ben elhagyta Londont e népszerű megye gyönyörű zöld legelőire cserélve a főváros zsúfolt utcáit. Bár egyedül bérli a két hálószobás lakását, fontolgatja, hogy összeköltözik egy barátjával, hogy még több pénzt takarítson meg, de abban bízik, egyszer majd lesz saját lakása. Íme, így látja ő a helyzetét, és itt van néhány fotó is, hogy mit kaphatunk Londonon kívül egy nagyobb szoba árából…

Elköltöztem Londonból, mert máshol egy egész lakást bérelhetek ugyanazért a pénzért 3

Mesélj magadról kicsit!

25 éves vagyok, és 15 éves koromban költöztem az Egyesült Királyságba. Korábban Londonban éltem, de 2022-ben Hertfordshire-be költöztem. A párommal éltem, de szétmentünk, így a lakásomban egyedül maradtam. Sajtóreferensként dolgozom egy jótékonysági szervezetnél, és szabadúszó újságíró is vagyok.

Elköltöztem Londonból, mert máshol egy egész lakást bérelhetek ugyanazért a pénzért 4

Mennyit fizetsz azért, hogy itt élj?

1225 GBP-ot havonta.

És mit kapsz ezért az összegért?

Egy nagy hálószoba, egy kisebb szoba (inkább dolgozószoba), fürdőszoba, konyha és nagy nappali, valamint egy előszoba. Nagyon szuperül be tudtam rendezni az egészet. Mindig békét és boldogságot érzek, amikor a lakásban vagyok, mert tele van olyan dolgokkal, amit szeretek, ami érdekel, és amire jó ránézni.

Elköltöztem Londonból, mert máshol egy egész lakást bérelhetek ugyanazért a pénzért 5

Úgy érzed, jó üzletet kötöttél?

Igen, sok más helyhez képest, amik a környéken vannak. A rendelkezésemre álló helyhez képest jó áron tudtam kivenni és főleg Londonhoz képest.

Elköltöztem Londonból, mert máshol egy egész lakást bérelhetek ugyanazért a pénzért 6

Hol van az otthonod? Mi a véleményed a területről?

Ware területén Hertfordshire-ben. Nagyon szeretem a környéket rengeteg a hangulatos kis bolt és üzlet, néhány nagyszerű pub és egy nagyon jó kávézó is található itt. Két igazán nagy szupermarket is közel van, minden igazán könnyen megközelíthető, és legtöbbször csend van, ami jó. Szemben lakom háziorvossal, így könnyen el tudok menni oda is, ha kell.

Elköltöztem Londonból, mert máshol egy egész lakást bérelhetek ugyanazért a pénzért 7

Úgy érzed, van elég helyed?

Magában a lakásban nincs sok tárolóhelyem, és mivel egy tetőtéri lakásban lakom, ferde mennyezettel, nehéz olyan bútort kapni, amely megfelelően illeszkedik a falhoz. De amúgy igen. Sok hely van a mozgáshoz, ha minden megfelelően van elrendezve.

Elköltöztem Londonból, mert máshol egy egész lakást bérelhetek ugyanazért a pénzért 8

Tervezed, hogy hamarosan újra költözöl?

18 hónapra szól a bérleti szerződésem, így nem tervezek költözni a szerződésem lejártáig, ami a jövő év közepén lesz. Azt fontolgatom, hogy összeköltözök egy barátommal, hogy spóroljak még egy kis pénzt, de ez nincs kőbe vésve – különösen azért, mert nagyon szeretem a lakásomat. Szeretnék egy lakást venni a jövőben, de ehhez előbb spórolnom kellene.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után