Saját kocsmája bejáratánál késelte halálra egy nő a hely tulajdonosát fényes nappal Angliában, miközben épp a rendőrséggel beszélt 1

Egy kocsmatulajdonos épp telefonon beszélt a rendőrséggel másodpercekkel azelőtt, hogy egykori sógornője halálra késelte – derült ki nemrégiben a bírósági eljáráson. Matthew Bryant a maidstone-i Hare and Hounds pub előtt szeptember 11-én halálra késelték, nem sokkal azok után, hogy halálosan megfenyegették.

Saját kocsmája bejáratánál késelte halálra egy nő a hely tulajdonosát fényes nappal Angliában, miközben épp a rendőrséggel beszélt 3

Halála előtt néhány pillanattal még felhívta a rendőrséget, és közölte, hogy volt sógornője, Stephanie Langley megfenyegette, hogy megöli. A férfi még vonalban volt, amikor halálosan megsebesült, és el tudta mondani a diszpécsernek, hogy: „Az imént megkéseltek”.

Az esetről készült felvételen az látható, amint Langley kiüti a telefont Matthew kezéből, majd mind a ketten eltűnnek a látómezőből, ahol Mr Bryant kétszer hátba, egyszer pedig mellkason szúrták. Később az 54 éves Langley-t egy rendőrautó hátuljában lehet látni, amint azt mondja egy rendőrnek: “Fogtam egy kést, és megöltem.”

A döbbenetes incidens szemtanúi elmondták, hogy Langley azt kiabálta, hogy „Megmondtam, hogy leszúrlak”, miközben többször egymás után megszúrta Mr. Bryant. Később a nő megjegyezte: „Örülök, hogy megtettem, és nem bánom, hogy börtönbe kerülök”, miközben a mentők kétségbeesetten próbálták megmenteni a férfi életét.

Saját kocsmája bejáratánál késelte halálra egy nő a hely tulajdonosát fényes nappal Angliában, miközben épp a rendőrséggel beszélt 4

A CCTV felvételen látható, amint Mr. Bryant a kocsmán kívül találkozik Langley-vel, miközben még mindig a rendőrséggel telefonál, és megpróbálja átadni neki a telefont. De a nő kiüti a kezéből a készüléket, és amikor a férfi elmegy, hogy felvegye a földről, a nő akkor rántott kést. Egy szemtanú részletesen leírta, ahogy Langley előrelendült a konyhakéssel, és kétszer megszúrta Mr. Bryant jobb lapockáját, majd felkiáltott: „Megmondtam, hogy megszúrlak”.

Eddie Williams, a kocsma egyik vendége elmondta, hogy ezután a nő a feje fölé emelte a fegyvert, majd „nagy erővel” Mr. Bryant mellkasába vágta. A Maidstone Crown Court értesülései szerint ez a harmadik sérülés végzetesnek bizonyult. A támadás után egy rendőrautóban készült videón, amelyet szintén nyilvánosságra hoztak Langley ezt mondja egy rendőrnek: „Pontosan elmondom, hogyan történt; Fogtam egy kést, és megöltem.”

Mr Bryant 21 év után először találkozott Langley-vel, amikor 2023 májusában megjelent a kocsmájában. Nem tudta, hogy ő a hely tulajdonosa, és először nem is ismerte fel. Később aztán „nagy sokkhatásként” írta le azt a találkozást, amely „szinte irányíthatatlanná” tette. Langley fia, Cameron Langley-McColm elmondta a Maidstone-i koronabíróságnak, hogy anyja azt állította, hogy Bryant úr a múltban többször erőszakos volt, és nemi erőszakot követett el.

Saját kocsmája bejáratánál késelte halálra egy nő a hely tulajdonosát fényes nappal Angliában, miközben épp a rendőrséggel beszélt 5

Hozzátette, hogy a nő annyira dühös lett, amikor májusban találkozott Mr. Bryanttel, hogy el kellett távolíttatni a kocsmából. Később azonban visszatért, még mindig részegen, és azt kiabálta, hogy meg fogja ölni. Az ügyészek kifejtették, hogy Langley akkoriban mindenféle személyes és pénzügyi nehézségeken ment keresztül, amelyek nagy nyomást gyakoroltak rá.

Édesanyja beteg volt, fia súlyos közúti balesetet szenvedett, egy nagyobb összeget kellett kifizetni Volvója javításáért, és többet is ivott a szokásosnál. Mire azonban szeptemberben visszatért Bryant kocsmájába, egykori sógora vált „dühének fókuszpontjává”– mondta Nina Ellin KC ügyész. Szeptember 11-én Langley fia azt mondta neki, hogy Mr Bryant kocsmájában fog biliárdozni.

Erre a nő azt válaszolta: „Jó biliárdozást azzal a f**al”. Majd azt mondta neki: „Ott találkozunk.”

A CCTV ezután rögzítette Langley-t, amint 17:53-kor megérkezik a Hare and Houndshoz, és Mr. Bryant itallal kínálja, majd csatlakozott hozzá egy asztalnál. Később a nő megpróbálta kiverni Mr. Bryant telefonját a kezéből, miközben egy ügyfelet szolgált ki – valakit, akinek Langley állítólag azt mondta: „Addig igyál, amíg ő még él”.

Mindössze hat perccel később Mr. Bryant felesége, Caroline – aki nem ismerte Langleyt – megkérte őt, hogy menjen el, és azt mondta férjének, hogy hívja a rendőrséget.

De ahogy Langley felállt, állítólag azt mondta neki: „Ma este meghalsz.”

Langley ezután a Maidstone East pályaudvarra hajtott az autójával, és ott hagyta bekapcsolt vészvillogóval, majd visszasétált a kocsmába. 18:05-kor Mr. Bryant kint volt, és a rendőrséggel folytatott telefonhívás közepén volt, amelyet a bíróságon is lejátszottak.

“De ma eltökélten jött be, ivott egy whiskyt, leült és azt mondta, meg fog ölni” – magyarázta. „Nem akarom azt hallani senkitől, hogy meg fognak ölni. Csak udvariasságból ültem le, de ő háromszor is azt mondta nekem: „Meg foglak ölni”. Hogyan reagálhatnék erre?”

Azt is elmondta az operátornak, hogy Langley erőszakkal és nemi erőszakkal vádolta meg, de azt mondta, hogy nincs rendőrségi feljegyzés ilyen vádakról. Langley a beszélgetésnek ezen a pontján lépett hozzá. Bryant úr azt mondta: „Tartsa egy pillanatra, szeretne beszélni vele? Felhívtam a rendőrséget.”

De a telefont ekkor kiütötték a kezéből, és az állítólagos támadás a kamera látószögén kívül történt. Néhány másodperccel később Mr. Bryant hallani lehetett, amint azt mondta a telefonos operátornak: „Éppen megkéseltek”, miközben az emberek, köztük a felesége a segítségére siettek.

A bíróság értesülése szerint 24 másodperc telt el a telefonnak a férfi kezéből való kiütése és a kés földre zuhanása között. A kiérkező mentők megpróbálták megmenteni Bryant úr életét, de végül 18:50 előtt nem sokkal a helyszínen halottnak nyilvánították.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után