Ismét emelkedni fognak az energiaszámlák Nagy-Britanniában mindenkinek, méghozzá hamarosan 1

Az új évben, vagyis 2024 januárjától, egy bő hónap múlva az energiaszámlák újból emelkedni fognak Nagy-Britanniában, melynek részleteiről az Ofgem rövidesen hivatalosan is tájékoztatni fogja a lakosságot.

Ismét emelkedni fognak az energiaszámlák Nagy-Britanniában mindenkinek, méghozzá hamarosan 3

Az energiaszabályozó hatóság csütörtökön jelenti be hivatalosan az árplafon új értékét (az átlagos háztartás számára maximálisan kiszabható éves energiaszámla), mivel a jelek szerint a megélhetési költségek válsága továbbra sem akar teljesen megszűnni. Az energia árplafon emelkedésének időpontja egybeesik a tél leghidegebb időszakával, amikor az emberek a legtöbb energiát használják fel arra, hogy otthonukat melegen tartsák az ünnepek alatt és után, ahogy megkezdődik a 2024-es év fagyos, első pár hónapja.

A Cornwall Insight energetikai tanácsadó cég előrejelzése szerint a felső határ a jelenlegi 1834 GBP-ról egy tipikus háztartásban 1931 GBP-ra emelkedik majd, ami egy 5%-os ugrás az év első negyedévében. Azt jósolják, hogy az átlagos éves számla jövő április elején 1853 fontra csökken majd vissza, de csak jövő júliusban süllyed a mostani szint alá.

A Cornwall Insight szerint a közelmúltban tapasztalható enyhébb időjárás hozzájárult a gázárak csökkenéséhez, és ez segíthet a számlák csökkenésében jövőre, ha folytatódik – de “éles áresés nem várható”.

Dr. Craig Lowrey, a Cornwall Insight vezető tanácsadója ezt mondta: „Az instabil nagykereskedelmi energiapiac, valamint az Egyesült Királyság energiaimport-függősége elkerülhetetlenné teszi, hogy az energiaszámlák a jelenlegi szintről ismét emelkedjenek. Ez azt jelenti, hogy a háztartások egy újabb olyan tél előtt állnak, ahol a számlák több száz fonttal magasabbak lesznek, mint a járvány előtti időkben. Az ingadozó nemzetközi energiapiacoknak való kitettség az, ami magasabb és kevésbé kiszámítható számlákhoz vezetett.”

“Miközben továbbra is a kiszolgáltatott fogyasztók azonnali, célzott támogatása mellett kampányolunk, nyilvánvaló, hogy az egyetlen tartós megoldás az, ha az Egyesült Királyságot a globális energiaárak befolyásától a fenntartható, hazai forrásból származó energia felé próbáljuk elmozdítani.”

Emily Seymour, a Who? magazin energetikai szerkesztője azt mondta: „Ha valaki aggódik amiatt, hogy a magasabb számlákat hogyan fogja tudni befizetni, ne szenvedjen csendben – van segítség. Beszéljen az energiaszolgáltatójával egy megfizethetőbb fizetési tervről, és ellenőrizze, hogy jogosult-e bármilyen állami támogatásra.”

„Azt javasoljuk, hogy mindenki, akinek nincs okosmérője, december 31-én vagy annak közelében olvassa le a mérőóra állását, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem fizet túl, a megemelt áron a korábban felhasznált energiáért. A mérőállások rendszeres leolvasása jó ötlet, és biztosítja a helyes számlázást.”

Richard Neudegg, az Uswitch.com szabályozási igazgatója a következőket mondta: „Ez az áremelkedés pont az év legrosszabb időszakában fog bekövetkezni a háztartások számára, akik több energiát fogyasztanak ilyenkor a tél leghidegebb szakaszában. Az árplafon már nem felel meg a célnak, és ez az egész rendszer reformra szorul, hogy nagyobb legyen a verseny, és a piac a háztartásokat is jobban védje.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után