Ettől a hónaptól közel 30 millió dolgozónak marad átlagosan 330 fonttal több a zsebében Nagy-Britanniában… Na, de… 1

Dolgozók millióinak változik pozitív irányba a fizetési csomagja júliustól, miközben a megélhetési költségek továbbra is egyre csak emelkednek a szigetországban. Ennek az az oka, hogy a National Insurance (NI) fizetési küszöböt 9 880 GBP-ról 12 570 GBP-re emelik.

Ettől a hónaptól közel 30 millió dolgozónak marad átlagosan 330 fonttal több a zsebében Nagy-Britanniában… Na, de… 3

A brit kormány állítása szerint ez országszerte nagyjából 30 millió ember hasznára válik majd, és júliustól ezzel átlagosan egy személy durván évi 330 fontot takarít meg. Mindez azok után következik be, hogy áprilisban 693 fonttal megemelték az éves energiaszámlák felső határát, ami 22 millió ügyfél számláinak növekedését eredményezte.

Az AJ Bell elemzése szerint a 31 500 fontot vagy annál kevesebbet kereső emberek jobban járnak majd az új rendszerben, bár a legalacsonyabb keresetűek nem érik el az NI fizetési küszöböt. Ez azt is jelenti, hogy 2,2 millióval több ember lesz, aki mentesül az NI fizetése alól.

Alice Haine pénzügyi elemző azonban azt mondta, hogy ez a 330 font megtakarítás „nem fog valami sokat érni, főleg ha belegondolunk, hogy ez csak havi 27,50 fontot jelent”. Azt mondta: „Igen, minden fillér számít a megélhetési költségek válságban, és egyesek számára ez a 27,50 GBP lehet pont azt fogja jelenteni, hogy minden este lesz vacsora az asztalon és nem maradnak éhen… Másoknak azonban ez az összeg alig fogja befolyásolni a költségvetésüket, miközben a gyorsan emelkedő infláció közepette küzdenek a számláik kifizetésével, mivel az élelmiszer-, üzemanyag- és energiaárak még mindig csak emelkednek.”

„Mindeközben a reálbérek csökkennek, mert az elszabadult infláció azonnal megsemmisíti a munkavállalók fizetésemeléseit, így a megtakarítások sok családnál egyre gyorsabban fogynak.” – tette hozzá.

Az emberek országszerte küszködnek amiatt is, hogy a befagyasztott jövedelemadó-küszöbök egyre több embert taszítanak át magasabb adósávba. A HMRC adatai szerint három év leforgása alatt közel kétmillió ember került eggyel magasabb adósávba.

Ez azt jelenti, hogy 2022/23-ban 6,1 millió ember fizet majd 40%-os vagy 45%-os jövedelemadót. Összehasonlítva ezt a 2019/20-as adatokkal, akkor ez a szám még csak megközelítette a 4,3 milliót.

Sarah Coles pénzügyi elemző azt mondta: „Sajnos, ahogy telik az idő, az adóterhek növekedni fognak. A 2026-ig befagyasztott adóküszöbök azt jelentik, hogy a bérek fokozatosan emelkednek, és így a fizetésünkből egyre többet kell adóznunk.”

“Valaki, aki havonta 10 fonttal vagy 20 fonttal kevesebb adót fizet, nem fogja azt megérezni, ha figyelembe veszi az energiától az élelemig és az üzemanyagig mindennek a drágulását.”

Az infláció a következő hónapokban várhatóan meghaladhatja a 10%-ot is Nagy-Britanniában, ami további nyomást gyakorol majd a háztartásokra.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után