6 milliárd fontos adócsökkentés jön Nagy-Britanniában – a miniszterelnök és a pénzügyminiszter legfrissebb nagy bejelentése 1

Boris Johnson és Rishi Sunak, brit pénzügyminiszter azt üzenték a Nagy-Britanniában élőknek, hogy a kormány „az önök oldalán áll”, amikor a megélhetési költségek egyre súlyosbodó válságáról van szó.

6 milliárd fontos adócsökkentés jön Nagy-Britanniában – a miniszterelnök és a pénzügyminiszter legfrissebb nagy bejelentése 3

Ám mivel az élelmiszerek és a benzin ára új csúcsra emelkedett, milliókat sodorva pénzügyi nehézségekbe, egyesek számára egyre nehezebb komolyan venni ezeket a kijelentéseket. A kormányfő és a pénzügyminiszter a The Sunnak adott vasárnapi közleményében felvázolta azt a tervet, amit „egy évtized legnagyobb adócsökkentésének” neveztek, durván 6 milliárd font értékben.

Intézkedéseik közé tartozik „az önkormányzati adókedvezmény, az üzemanyagadó csökkentése, legalább 400 GBP minden háztartásnak az energiaszámlák kiegyenlítésére, és legalább 1200 GBP a nyolcmillió legsebezhetőbb háztartás számára”.

Mr. Johnson és Mr. Sunak azt mondta, hogy amikor az NI küszöb szerdán 9 880 GBP-ról 12 570 GBP-re emelkedik, az 30 millió ember számára évi 330 GBP-t takarít majd meg. Állításuk szerint a változás 2,2 millió embert hoz majd ez olyan helyzetbe, hogy a jövedelmük után nem kell majd sem NI-t sem jövedelemadót fizetni.

„Tudjuk, hogy most sokaknak nehéz, de szeretnénk, ha tudnák, hogy ez a kormány az Önök oldalán áll” – írták. „És bár nehéz lesz, túl leszünk rajta. Ezért igyekszünk segíteni a háztartásoknak szerte az országban az összesen 37 milliárd GBP pénzügyi támogatással.”

Majd hozzátették: „Tehát akár egy gyárban dolgozik valaki, akár gondozó, fodrász vagy grafikus, az e heti adócsökkentés valószínűleg jobb helyzetet teremt majd az ő és a családja számára.”

Johnson és Sunak a megélhetési költségek válságát a Covid után újra életre kelő ipar okozta megnövekedett keresletre és az orosz-ukrán haborúra fogták. Ez azután történt, hogy a tory vezető tagadta, hogy kormánya „elégedett lenne” az infláció jelenlegi alakulásával, de azt is hozzátette, hogy a „szabadság árát” „mindig megéri kifizetni”.

A madridi NATO-csúcstalálkozó csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a munkaerőpiac nem túl rózsás helyzete és az energia áremelkedés egyaránt fokozza az inflációs nyomást. A Munkáspárttól még nem érkezett válasz a két politikus kijelentéseire, de az ellenzék korábban bírálta Sunak válaszát a megélhetési költségek emelkedésére.

Az emberek megtudhatják, hogy ez az „adókedvezmény” pontosan mit jelent számukra, ha ellátogatnak a kormány megélhetési költségek oldalára a gov.uk oldalon, és felhasználják az ott rendelkezésre álló kalkulátort.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után