Egyszeri 650 GBP összegű kifizetés jön 8 millió brit háztartásnak a szintén ma bejelentett 400 GBP-n felül 1

Rishi Sunak a mai beszédében bejelentette, hogy a legalacsonyabb jövedelmű háztartások közül mintegy nyolcmillióan kapnak majd egy egyszeri, 650 fontos kifizetést.

Egyszeri 650 GBP összegű kifizetés jön 8 millió brit háztartásnak a szintén ma bejelentett 400 GBP-n felül 3

A pénzügyminiszter azt mondta a beszédében a képviselőknek: “Gondoskodnunk kell arról, hogy azok támogatásban részesüljenek, akiknek nehéz a sorsuk az utóbbi időben és egyre nagyobb gondokkal küszködnek.” Az Universal Creditet, az adójóváírást, a nyugdíj-jóváírást és az egyéb támogatásokat kapók legtöbbje automatikusan megkapja majd ezt a kifizetést.

Ma délután a kormány 15 milliárd GBP értékű támogatási csomagot határozott meg a parlament alsóházában, hogy segítse az embereket a megélhetési költségek válságának kezelésében, miközben az infláció 9%-os, az energiaszámlák pedig októberben ismét emelkedni fognak, amikor az Ofgem várhatóan újra megemeli az árplafont.

Ez a bejelentés egy nappal azután történik, hogy Sue Gray végre közzétette a szabálysértő összejövetelekről szóló jelentését a Downing Streeten, miközben az ország lockdown alatt volt. Boris Johnson elnézést kért a jogsértésekért, de nem volt hajlandó lemondani, annak ellenére, hogy több tory képviselő azt mondta, hogy szerintük le kellene mondania. Sunak viszont továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy a kormány készen áll a számlák fizetésével küzdők támogatására.

Azt mondta: „Ez a törvényjavaslat ebben az évben nagyobb, durván 650 GBP kifizetést biztosít, míg a támogatások inflációval arányos 9%-os emelése átlagosan csak 530 GBP-t érne háztartásonként.”

A nyugdíjasoknak nyújtott segítségről Sunak pedig azt mondta a képviselőknek: „Ősztől több mint nyolcmillió nyugdíjas háztartásnak, akik winter fuel payment-ben részesülnek, egy egyszeri, 300 GBP összegű támogatást fogunk nyújtani.”

Ben Harrison, a Lancaster Egyetem Munkaügyi Alapítványának igazgatója ezt nyilatkozta a hír hallatán: „Az alacsony jövedelmű háztartásoknak járó 650 GBP egyszeri kifizetés jelentős, és mivel az ellátási rendszeren keresztül történik, közvetlenül az érintettek bankszámláján fog landolni. Pont azoknál, akinek a legnagyobb szüksége van rá. A támogatás késleltetése azonban már jelentős károkat okozott, és a kifizetés egy részének elhalasztása ezt tovább súlyosbítja.”

Egy szintén mai bejelentés alapján Az Egyesült Királyságban minden háztartás 400 GBP vissza nem térítendő támogatást is kapni fog, amiről pedig bővebben a linkre kattintva egy korábbi cikkünkben olvashattok.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után