Az Egyesült Királyságban minden háztartás és család kap 400 GBP vissza nem térítendő támogatást 1

A 400 GBP összegű támogatással segít a kormány a küszködő háztartásoknak megbirkózni az energiaszámlák válságával. Korábban az Egyesült Királyságban élő családok számára felajánlott 200 GBP kölcsönt még úgy volt, hogy vissza kell majd fizetni…

Az Egyesült Királyságban minden háztartás és család kap 400 GBP vissza nem térítendő támogatást 3

Rishi Sunak ma azonban bejelentette, hogy ez többé nem lesz így, és 400 fontra emelte az összeget. A támogatásra automatikusan jogosult lesz minden háztartás, amelyik a belföldi elektromos hálózatra csatlakozik.

A pénzügyminiszter a mai beszédében ezt mondta: „Az energiaárak igencsak megváltoztak. Úgy döntöttem ezért, hogy ezeket a kölcsönöket eltöröljük. A félreértések elkerülése végett tehát ez a szóban forgó összeg mostantól egyértelműen támogatásnak minősül (vagyis nem visszafizetendő). Továbbá úgy döntöttünk, hogy a háztartási energiaszámlák 200 GBP-os támogatását mindenki számára megduplázzák, 400 fontra. Így a keményen dolgozó családokat további 6 milliárd fonttal szeretnénk támogatni”

A támogatást önkormányzati adó-visszatérítés formájában kapják majd meg a háztartások. Az energiaszolgáltatók októbertől hat hónapon keresztül juttatják majd el a kedvezményeket az érintett háztartásokba.

A direct debit-es ügyfeleknek a pénzt a számlájukra írják jóvá, míg a pre payment meter-es mérőórákkal rendelkező ügyfelek a mérőjükre kapnak extra felhasználható összeget vagy utalvánnyal fizetik ki nekik a pénzt.

Eközben a Pénzügyminisztérium egy másik bejelentése szerint egy egyszeri, 650 GBP összegű kifizetést is küld az Egyesült Királyság legalacsonyabb jövedelmű kb. nyolcmillió háztartása számára, amiről bővebben egy másik cikkünkben olvashattok.

A pénzügyminiszter azt mondta a képviselőknek: “Gondoskodnunk kell arról, hogy azok támogatásban részesüljenek, akiknek nagyon nehéz a sorsuk és túl nagy nehézségekkel találták szembe magukat az utóbbi időben.” Azok, akik jogosultak az Universal Creditre és más támogatásokra, automatikusan megkapják a kifizetést.

Mr. Sunak emellett az energiacégekre kivetett rendkívüli adót is bejelentette. A pénzügyminiszter korábban ellenezte az ötletet, és azt állította, hogy az akadályozná ezeknek a cégeknek a befektetéseit, és megemelné az árakat a fogyasztók számára. Később azonban úgy tűnt, hogy megváltoztatta a véleményét, és azt mondta, hogy „nincs kizárva ez az opció sem”, ha nem lát „jelentős befektetést a cégek részéről az Egyesült Királyság gazdaságába”.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után