Heteken belül meg akarják kezdeni az illegális bevándorlók elszállítását Nagy-Britanniából 1

A brit miniszterelnöknek feltett szándéka, hogy az első migránsok Ruandába való elszállítását a szigetország területéről már hat héten belül megkezdjék. Boris Johnson állítólag nagyon szeretné, hogy a jövő hónap végén legkésőbb induljon el az első olyan repülő, amelyen az illegálisan az országba érkezett személyeket elszállítják az Egyesült Királyságból.

Heteken belül meg akarják kezdeni az illegális bevándorlók elszállítását Nagy-Britanniából 3

A kormány azonban készen kell álljon arra, hogy a széles körben bírált terveket bíróság elé viszik azok, akik ellenzik, ami akadályt jelenthet a tervek időben történő kivitelezését illetően. Andrew Griffith, a Downing Street 10. politikai igazgatója azt mondta, hogy a rendszer remélhetőleg „heteken vagy maximum néhány hónapon belül” működőképes lesz.

A miniszterelnök tegnap tette közzé a belügyminisztérium azon tervét, hogy azokat a menekülteket – akik kis hajókon érnek partot az Egyesült Királyság területén a csatornán átkelve – Ruandába fogják átszállítani bevándorlási kérelmük elbírálásának idejére. A brit miniszterelnök azt mondta, hogy a jövőben azokat a migránsokat, akik illegális útvonalakat használnak „arra, hogy megkerüljék a sort”, „gyorsan és humánus módon egy harmadik országba vagy a szülőhazájukba szállítják majd vissza”.

Arra a kérdésre, hogy várhatóan mikor küldik el az első migránsokat Ruandába, a konzervatív képviselő a BBC Newsnight-nak azt mondta: „Nincs szükség új jogszabályra – úgy gondoljuk, hogy ezt megtehetjük a meglévő törvények alapján. Ezért ezt heteken vagy néhány hónapon belül meg fogjuk tudni valósítani. Tehát ha úgy vesszük, mi nagyjából készen állunk az indulásra.”

A program költségei továbbra sem ismertek pontosan, de a The Times jelentése szerint minden egyes Ruandába küldött migráns várhatóan 20-30 ezer fontjába fog kerülni a brit adófizetőknek. Az újság szerint ez fedezni fogja az utazás előtti és utáni szállást, valamint magának az utaztatásnak a költségeit. Egy másik becslés szerint évi 1,4 milliárd fontba kerülne a kormánynak ez a program. Eddig annyit lehet még tudni, hogy a ruandai kormánynak 120 millió fontot fizetnek ki első körben, amelyet szintén a brit adófizetők finanszíroznak.

Csütörtökön a Belügyminisztérium előtt tüntetők gyülekeztek „Szívesen látjuk itt a menekülteket” feliratú táblákkal hadonászva, akik ezzel is jelezték azon szándékukat, hogy nem akarják hagyni, hogy a kormány meghúzza ezt a lépést. A jótékonysági szervezetek „kegyetlennek és felháborítónak” nevezték a terveket, és azt állították, hogy nem fogja kezelni a problémát, és csak további „szenvedést és káoszt” okoz majd.

Kentben tartott beszédében Mr. Johnson kijelentette, hogy a megállapodás „korlátlan”, és Ruandának lesz „kapacitása több tízezer ember áttelepítésére az elkövetkező években”. Kijelentette továbbá, hogy a partnerség „teljes mértékben megfelel nemzetközi jogi kötelezettségeinknek”, ugyanakkor a miniszterelnök kitartott amellett az állítása mellett, hogy Ruanda „a világ egyik legbiztonságosabb országa”.

Stephanie Boyce, az Angliai és Walesi Jogi Társaság elnöke viszont arra figyelmeztetett, hogy „komoly kérdések” merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy a tervek vajon megfelelnek-e a nemzetközi jognak. Nadia Whittome munkáspárti képviselő, aki részt vett a Belügyminisztérium előtti tüntetésen, azt mondta, hogy a megjelent demonstrálók nagy száma azt mutatja, hogy a kormány „rosszul rosszul ítélte meg az ország álláspontját” ebben a kérdésben.

Ian Blackford, az SNP egyik vezetője szimplán „gonoszságnak” minősítette a tervet, míg a Munkáspárt árnyék-belügyminisztere, Yvette Cooper azt mondta, hogy „etikátlan”. Sir Keir Starmer, a munkáspárt vezetője „végrehajthatatlannak”, és „zsarolónak” nevezte a terveket, és azt is hozzátette, hogy minden bizonnyal az a cél vele, hogy elvonja a figyelmet Johnsonról, miután pénzbírsággal sújtották saját pandémiás törvényeinek megsértése miatt.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után